2016. jan 30.

Világranglistás teniszező Budapest legjobb metal-dj-je

írta: NagySzabolcs
Világranglistás teniszező Budapest legjobb metal-dj-je

28 éve lemezlovas. 17 éve tolja a talpalávalót a Sziget Fesztiválon. Budapest elsőszámú metalparty-hangulatfelelőse. Nyitás óta a Dürer Kert rezidense. Jelenleg 220. a tenisz senior világranglistán. Dj Ozsee-val beszélgettünk.

dj_ozsi_i.jpg

Fotó: PartyZoo

Mivel foglalkoztál, mielőtt dj lettél volna?

Aktívan teniszeztem, versenyekre jártam, majd teniszedzőként dolgoztam. Egykoron benne voltam itthon az első harmincban, jelenleg 220. vagyok a senior világranglistán, de jövök felfele.

Hogyan lettél dj?

Mindig is gyűjtöttem a lemezeket, és ezért sok hasonló zenebolond ismerősöm volt. Az egyik ilyen zeneőrült felkeresett és invitált egy induló szórakozóhely, a fiatal Művészek Klubja ötletelésére 1988-ban. A sok elképzelés mellett az én ötleteimet tartották jónak, ezért egyúttal fel is kértek, hogy játszak bizonyos napokon, illetve figyeljem a dj-k munkáját.

Hogyan lehet bírni az állandó éjszakázást?

Miután a sportvilágából csöppentem az éjszakai életbe, ezért hamar rájöttem, hogy itt is a legfontosabb dolog az eredményességhez a mentális felkészültség mellett a fizikai és testi állapot. Ezért tovább sportoltam annak érdekében, hogy megmaradjon az állóképességem és az egészségem.

Milyen zenéket pörgetsz a legtöbbet?

Ma már a rockzenét és annak szerteágazó műfajait játszom legtöbbet, ami mindig is nagy szerelmem volt. Persze a ,”szakma” sok zenei műfajt adott a kezembe, így én is a ,,bakelites" funkyval kezdtem, majd jött a CD-s, vele az elektronikus könnyűzene. Tekertem pályafutásom során már minden közismert műfajt.

ozsitenisz.jpg

Mi alapján döntesz a repertoárról? 

Több tényező is dönt abban, hogy miket játszom. Ha felkérésben nem határozták meg a műfajokat, akkor egyértelműen a korosztály összetétele a meghatározó. De sokszor előfordul az is, hogy egy a korosztály, de más-más zenei kötődésűek. Ilyen esetbem a hangulatok és műfajok sűrű váltásával lehet sikert elérni szerintem.

Mik a kedvenc zenéid?

Minden olyan könnyűzene, ami előjeltől (pozitív vagy negatív), hangvételtől függetlenül hatással van rám.

Mennyiben más magyaroknak és külföldieknek zenélni?

Más. Sajnos van tapasztalatom ebben a kérdésben is, mert a szemem előtt cserélődött le a Sziget Fesztivál közönsége. 17 fesztiválon toltam a muzsikát, de leszögezem: mind a két tábor nyújtott nekem felejthetetlen élményeket. Mindössze két különbség van. A külföldiek nem ismerik a magyar zenéket, a magyarok meg a legtöbb esetben tájékozatlanabbak mint a külföldiek. Szerintem.

Van, hogy "megtalálnak" súlyosabb arcok a zenei igényükkel?

Hála Istennek valahogy mindig megoldottam az efajta konfliktusokat. Megértettem velük, hogyha mondjuk leütnek azért, mert nem rakom be ezt vagy azt a számot, akkor nem lesz muzsika.

 

Szólj hozzá

Budapest Interjúk Dürer Kert Dj Ozsee