Fülesbagoly

Nem férne a best of-ra a Pumpkins új dala

2018. június 08. - matesas

A Smashing Pumpkins rajongói már nagyon várják a háromnegyed részben eredeti felállásával éledező együttes új dalait és most meg is érkezett az első kislemez. A Solara című nóta hallatán nem hullattunk örömkönnyeket, de lesz ez még jobb is.
smashing_pumpkins_1.jpg

A rocksajtó hónapok óta a Smashing Pumpkins körüli hercehurcától hangos. Az egykori basszusgitáros, D’Arcy Wretzky nem fért bele a csapatba, és az egymásnak üzengetésből igazi kis szájkarate kerekedett, kölcsönös vádaskodásokkal, sértegetésekkel. A Pumpkins reunionja így egy kissé felemásra sikeredett, de végül is a tagság 75 százaléka a fedélzeten tartózkodik, a Billy Corgan frontember, James Iha gitáros és Jimmy Chamberlain dobos alkotta triót Jeff Schroeder egészíti ki kvartetté. A zenekar turnéja júliusban indul, és azt is tudni lehet, hogy a banda a veretes setlist mellett új dalokkal is készül.

A rajongók természetesen már nagyon kíváncsiak rá, hogy mire képes az újraalakult együttes, és most megkaptuk az első választ is a Solara című dal formájában. Lehet, hogy még többször meg kell hallgatni, első blikkre azonban legfeljebb középszerűnek érzem ezt a nótát, legalábbis Pumpkins-viszonylatban mindenképpen. Corgan énektémája meglehetősen egysíkú, James Iha gitárjátékától sokkal több fantáziát várnék, egyedül Chamberlin teljesítményével vagyok maradéktalanul elégedett. Billy Corgan a 90-es évek egyik legtehetségesebb dalszerzője volt, és az ezredforduló után is elsült néha a keze, szóval maradt okunk a bizakodásra. De a Solara bizonyosan nem férhet be egy SP best of lemezre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8614032444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása