Fülesbagoly

Dave Grohl máig nem hallgat Nirvanát

2018. május 24. - matesas

Élete csúcs-és mélypontjait is a Nirvanához köti Dave Grohl, a banda egykori dobosa, a Foo Fighters frontembere érzelmes interjúban ismerte el: amikor meghallja a Nirvana zenéjét, néha úgy érzi, hogy a szíve majdnem megszakad.

nirvana_5.jpg

Dave Grohl a GQ-nak adott interjút, amelyben részletesen mesélt a Nirvanához fűződő érzéseiről. Többek között elmondta, hogy Kurt Cobain halála után nagyon sok ideig egyáltalán nem volt képes Nirvanát hallgatni, és a mai napig nem teszi be a dalaikat a lejátszójába. Kurt tragédiája után előfordult, hogy véletlenül a rádióhallgatás közben belefutott Nirvana-számokba, és olyankor mindig úgy érezte, hogy megszakad a szíve. Grohl elmondta, hogy a dalokhoz túl sok személyes emlék fűzi, még arra is pontosan emlékszik, hogy milyen ruhát viselt a felvételekkor. És azt is hozzátette, hogy egyes számokban később többlettartalmakat fedezett fel, pontosan át tudta érezni, hogy Cobaint milyen gondolatok foglalkoztathatták a megírásukkor. Úgy összegzett, hogy számára a Nirvana jelentette élete csúcspontjait, és a legsötétebb fejezet is a zenekarhoz kapcsolódik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6813998606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása