Fülesbagoly

Alice in Chains: új dal régi ujjlenyomattal

2018. május 04. - matesas

Öt év után friss és ropogós Alice in Chains dalt hallgathatunk, méghozzá a legjobb érzések közepette. A „The One You Know” című szerzemény ugyanis minden elemet tartalmaz, amiért szeretjük Jerry Cantrellék jellegzetes muzsikáját.

alice_4.jpg

„Azonosíthatóak leszünk általa, akárcsak egy ujjlenyomatból. Ami elkészült, arra joggal lehetünk büszkék, valami igazán súlyos, durva, mégis szép borulatként jellemezném a cuccot.” Mindezt Jerry Cantrell, az AIC gitáros-dalszerző agytrösztje nyilatkozta nemrég a 2018-ban boltokba kerülő új lemezről. Az anyag öt évvel követi a 2013-as, hatalmas sikert arató The Devil Put Dinosaurs Here című albumot, és a most megjelent, videóklipet is kapó The One You Know hallatán igazolva láthatjuk Jerry szavait, ez a nóta ízig-vérig Alice in Chains, úgy érezhetjük, mintha a nagy grunge-korszak sosem múlt volna el, s a zenekar ott folytatja, ahol a 90-es évek elején elkezdte. Layne Staley természetesen örökre legenda marad, de William DuVall énekessel hatalmasat húzott a banda, a frontember hangi adottságai révén képes a Staley-féle komor, hajlításokkal gazdagon fűszerezett előadásmódjának reprodukálására. Az új dal egy szokásosan súlyos, az AIC hagyományaihoz méltó tétel, sejtelmes gitártémákkal, és persze 21. századi megszólalással. Cantrellék július 1-jén a Budapest Parkban koncerteznek, vétek volna kihagyni ezt a fellépést, és persze nagyon várjuk a lemezt is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9713889840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása