Fülesbagoly

Így töltötte budapesti napjait a Queen 1986-ban

2018. április 23. - matesas

A Queen 1986-os koncertje nem csak a Vasfüggöny mögötti Magyarország, de a zenekar életében is az egyik legkülönlegesebb fellépés. Képes összeállításunkban különleges fotók láthatók a próbáló vagy épp Dunán hajókázó legendákról.86-07-27_budapest_01.jpg

Egy igazán különleges csemegével várja az Uránia Filmszínház pénteken a legendás Queen rajongóit. A nézők a zenekar 1986-os népstadionos koncertjét nézhetik meg digitálisan feljavított változatban, újrakevert hangminőséggel. A Queen 1986. július 27-én lépett fel a Népstadionban, a koncert igazi szenzációnak számított, hiszen Freddie Mercuryék voltak az első világhírű banda, amely a vasfüggöny mögé merészkedett. A budapesti koncert a zenekar utolsó turnéja, a „Magic” egyik állomása volt, és olyan megaslágerek hangzottak el, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You. De a koncert csúcspontját mégis egy magyar dal jelentette. Kitörölhetetlen pillanat, amikor Mercury elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt.

A koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínonalú koncertfilm készülhessen, Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével. Összesen 17 neves filmes szakember vett rész a munkálatokban, 35 milliméteres filmre rögzítették a koncertet, és bizony nem spóroltak a nyersanyaggal, 40 kilométernyi (!) szalagot használtak el. Az urániás vetítés szervezői közölték: a digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet, amely pénteken, 21 órától tekinthető meg a filmszínházban.

Fotók: queenlive.ca

Queen, Népstadion, 1986. július 27. - Dallista:

1. One Vision
2. Tie Your Mother Down
3. In the Lap of the Gods... Revisited
4. Seven Seas of Rhye
5. Tear It Up
6. A Kind of Magic
7. Under Pressure
8. Another One Bites the Dust
9. Who Wants to Live Forever
10. I Want to Break Free
11. Impromptu
12. Guitar Solo
13. Now I'm Here
14. Love of My Life
15. Tavaszi szél vizet áraszt
16. Is This the World We Created...?
17. (You're So Square) Baby I Don't Care (Elvis Presley feldolgozás)
18. Hello Mary Lou (Gene Pitney cover)
19. Rock 'n' Roll improvizáció
20. Tutti Frutti (Little Richard feldolgozás)
21. Bohemian Rhapsody
22. Hammer to Fall
23. Crazy Little Thing Called Love

Ráadás 1:

24. Radio Ga Ga

Ráadás 2:

25. We Will Rock You
26. Friends Will Be Friends
27. We Are the Champions
28. God Save the Queen (Thomas Augustine Arne feldolgozás) 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5313858058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása