Fülesbagoly

Szenpéteri Csilla szerint betegek az AWS rajongói

2018. február 26. - matesas

Megosztja az országot A Dal végeredménye, ám olyan durván talán senki sem osztotta ki nyilvánosan győztes AWS-t, mint Szentpéteri Csilla zongoraművész. Ám a fagyi visszanyalt: most a Zeneakadémián oktató Szentpéteri is kap hideget-meleget.
aws_1.jpg

Az AWS nevű metal zenekar nyerte A Dal idei döntőjét, így a Viszlát nyár című dalukkal ők fogják képviselni Magyarországot az Eurovíziós Fesztiválon. Alighanem ByeAlex győzelme váltott ki hasonló értetlenkedést azokból a rajongókból, akik képtelenek elviselni egy Király Viktorokon túl létező világot, akik képtelenek megemészteni, hogy az értelmes, mély tartalmakat megjelenítő dalszövegnek és a gitárokkal, dobokkal megszólaltatott zenének ugyanolyan létjogosultsága van, mint a szintivel aláfestett közhelyes tömegszámoknak.

És furcsa módon egy olyan művész is beszállt a kommentháborúba, akinek a zene az élete, s mint ilyen, azt feltételezhetnénk róla, hogy elfogadó a muzsika bármely formájával szemben. Szentpéteri Csilla azonban súlyosan általánosító, az általa megvetett műfajt kedvelőket is becsmérlő véleménynek adott hangot a Facebook-on, amely valóságos lavinát indított el. Természetesen sokan egyetértenek a művésznővel, de rengetegen pocskondiázzák is őt a posztjáért, amelyet alább szó szerint idézünk:

„KULTÚRSOKK! Komolyan kérdezem, hogy gondolják a Dal-ban, hogy ezt az idegesítő, démoni hörgést hallató, rettenet agresszív zenét??? játszó, minden dallamot mellőző, lélekre, szellemre semmit nem ható, erőltetett szövegű, "vmi hatása alatt álló"- kinézetű zenekart, az AWS-t küldik ki, mint Magyarországot képviselő együttest???? Meghallgattuk a vasárnapi ebéd előtt, mindössze az első refrénig, és tényleg komolyan kérdezem, hogy ez mi????? EZ VOLT A TUTI BEFUTÓ???? Persze, ha belegondolok ebbe az egész Eurovízióba, na az is vicc, ami ott van.... jó sok villogás, lehetőleg eszméletlen mennyiségű LED-fal, cirkusz, idiotizmus, aberráltság, minél nagyobb felhajtás azért, hogy eltakarják azt, ami nincs - ZENE.....Tisztelet a kivételnek!”

szentpeter.jpg

 Itt pedig az a bejegyzése olvasható, amelyben már nem csak a zenekart, hanem a rajongókat is célba veszi:

„Annyira van befogadóképessége külföldön, mint a gregorián zenének :) Az ilyen zenét nem tudom ki teszi be rendszeresen az otthonában vagy a baráti összejöveteleken??? Koncerten pedig azt a hangzavart, ami ebből kijön, s ami lelki, szellemi károsodást okoz, hát nem kívánom senkinek. Ordenáré üvöltözés, zúzás, ami messze van a zenéléstől ( én csak tudom, három gitáros játszik felváltva a lemezeimen )nulla kreativitás. Szóval beteg az, aki ilyet hallgat...”

Nos, mi ehhez nem sokat tudunk hozzá tenni, legfeljebb annyit: véleményünk szerint a zene mindenkié, senki sem sajátíthatja ki magának, az ízlés szabadsága pedig semmilyen körülmények között nem kérdőjelezhető meg. Kedves művésznő! Nem beteg, aki rapet hallgat, az sem, aki metalt, és persze az sem beteg, aki az Ön művészetétől alél el. Szóval ha már Eurovízió, csak azért is: hajrá, AWS!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8013699582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása