Fülesbagoly

Smashing Pumpkins: júliusban indul a turné

2018. február 16. - matesas

Amit hetek óta csak találgatni lehetett, az immáron hivatalos: júliusban indul a Smashing Pumpkins újraegyesülő turnéja. A koncertsorozaton az eredeti felállás háromnegyede vesz részt, D’Arcy Wretzky basszusgitáros kimarad.

smashing_pumpkins.jpg

A 90-es évek egyik legnagyobb hatású alternatív rockzenekara, a Smashing Pumpkins feléled hamvaiból, a zenekar 36 állomást érintő turnéra indul, egyelőre csak amerikai és kanadai helyszíneket jelentettek be, de aligha volna meglepő, ha később világkörüli hadjáratot indítanának Billy Corganék. A Pumpkins az első öt lemezük anyagával nyomja a showt, azaz a Gish, a Siamese Dream, a Mellon Collie and the Infinite Sadness, az Adore, és a Machina/The Machines of God legjobb dalaira számíthat a közönség. És ez teljesen kézenfekvő válogatás, hiszen a zenekar legjobb periódusát ez az öt album öleli át, egytől-egyik kiváló lemezek.

Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy az újraegyesülésben D’Arcy Wretzky nem vesz részt, helyette Jeff Schroeder bőgőzik. Ugyanakkor mégis izgalmas pillanat ez a zenekar életében, és talán fordulópontnak, vagy még inkább egy új kezdetnek is tekinthető, hiszen Billy Corgan frontember, James Iha gitáros és Jimmy Chamberlin dobos már vagy 20 éve nem állt egy színpadon. A hírek szerint a reunion új lemezt is szül, a Pumpkins Rick Rubin producerrel vonult stúdióba. Megmutatjuk nektek a turnét felvezető kisfilmjüket és persze zenélünk is egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6913675460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása