Fülesbagoly

Új lemezt készít a Smashing Pumpkins

2018. január 30. - matesas

Egyre bizonyosabbnak tűnik, amit eddig csak az egyre erősödő pletykák sejtettek: új lemezt készít a Smashing Pumpkins. A banda majdnem az eredeti felállásban rögzíti az anyagot, egyedül D’arcy Wretzky basszusgitáros hiányzik a fedélzetről.

27653470_531160663928241_724268718_o.jpg

Billy Corgan, a Pumpkins fromtembere egy Instagram bejegyzésben szentesítette, hogy az eredeti banda háromnegyed része Rick Rubin producerrel stúdióba vonult és lemezt vesznek fel. Tekinthető-e az érkező anyag egy reunoin-albumnak?

Bizonyos értelemben igen, hiszen utoljára a 2000-es Machina lemezen dolgozott együtt a Billy Corgan énekes, James Iha gitáros, Jimmy Chamberlin dobos alkotta alapítótrió. Egyébként a Machina album egy-két dalát még D’arcyval rögzítették, de ő valójában akkor már nem volt igazi tagja az együttesnek, az alapítótagok utolsó klasszikus lemeze az 1998-as Adore.

Szóval örülünk is, meg nem is, de azért a mérleg serpenyője inkább a pozitív irányba lendül, hiszen Iha jelenléte igazán bizakodásra adhat okot. Az ő kreativitása feltűnően hiányzott a SP későbbi korongjairól, hiszen akárhogyan is Corgan az agytröszt, Iha adja meg a finom fűszerezést, nélküle nem működtek a Pumpkins 2000 után megjelent lemezei.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1313617616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása