Fülesbagoly

10 év után új albumot ad ki a The Damned

2018. január 23. - RionaFbly

Egy évtizedet kellett várni a The Damned új albumára, ami a hetvenes évek hangzását hivatott újjáéleszteni. Első számuk a Standing On The Edge Of Tomorrow már meg is hallgatható. A glam rock rajongóinak bizonyára nem fog csalódást okozni.

the_damned_lead_kep.jpg

A brit punk-rock zenekar 1976-ban alakult, és rá egy évre már ki is dobták első két stúdiólemezüket, melyeket nyolc másik követett a sorban. Utolsó albumukat a So, Who's Paranoid?-ot 2008-ban adták ki. Most azonban megtörték az egy évtizede tartó csöndet, és áprilisban új albummal jelentkeznek, melynek első számát, a Standing On The Edge Of Tomorrow-t a cikk végén meg is hallgathatjátok.

Az új korong április 13-án jelenik majd meg Evil Spirits címen, és egyelőre úgy tűnik, a zenekar ott folytatja, ahol hosszú évekkel ezelőtt abbahagyta. Hangzásban, hangulatban, szövegben is a régi idők zenéit idézi, ami nem véletlen, hiszen Tony Visconti, David Bowie egykori munkatársa volt a project producere. Tavaly egy interjúban Raymond Ian Burns gitáros, művésznevén Captain Sensible elárulta, hogy egy retro albumot készítenek.

“Van valami csodálatos a hetvenes évek dallamaiban, glam, rock, punk mind remekül szólnak, és Tony ezekre a gyönyörűen kialakított old school zenékre specializálódott. Mindnyájan egyszerre játszottunk a stúdióban, így vettük fel a dalokat, hogy minden egyes szám a lehető legkevesebb utómunkát igényelje.” – nyilatkozta Captain Sensible.

Az új lemez tíz számot tartalmaz majd és már előrendelhető a zenekar honlapján

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1413598437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása