Fülesbagoly

Négy magyar együttes zenél Gröningenben

2018. január 17. - Bagolyhír

Január 17-20. között rendezik meg Európa legfontosabb showcase fesztiválját és konferenciáját. A hollandiai Gröningenben szervezett Eurosonic Fesztiválon rekordszámú, 4 magyar zenekar képviseli a hazai könnyűzenét.

mork.jpg

A négynapos rendezvényen (két alkalommal is) fellép a Mörk, de a nívós eseményen a Belau, a Dope Calypso és a Terra Profonda is koncertet ad.

A zenekarokkal egyetemben a Hangfoglaló Program nemzetközi alprogramja keretében működő HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) delegációja is azon fog dolgozni, hogy a nemzetközi zenei szcéna még jobban megismerje és elismerje a magyar könnyűzenét.

„A V4 kormányzás évében kiemelt jelentősége van annak, hogy – egyébként egy V4-es projekt keretein belül – a közép-kelet-európai exportirodákal közös összefogásban kerül megrendezésre a CEEntral Party, amiben a HOTS is partnerintézmény. Ez már a tavaly őszi Reeperbahn fesztiválon is így történt. A péntek esti program lényegében egy kiemelt esemény, az egész vásár nem hivatalos búcsúeseménye lesz, és a Mörk is ad itt egy rendhagyó minikoncertet. A HOTS jelenléte, a magyar delegáció szakmai részvétele és a zenekarok kiutazása nem valósulhatna meg a Hágai Holland Nagykövetség támogatása nélkül, akik szintén jelen lesznek ezen a partin” – mondta Bali Dávid, a Hangfoglaló Könnyűzene Program Nemzetközi Alprogramjának vezetője

Szintén a magyar könnyűzene nemzetközi képviseletéhez kapcsolódó, örömteli fejlemény, hogy a HOTS csatlakozott az európai exportirodákat csoportosító hálózat, az EMEE (European Music Export Exchange) alapítóihoz. Ennek a szervezetnek szintén a Eurosonicon lesz az alakuló ülése. Az EMEE célja a 2020-as Music Moves Europe pályázati kiírásainak megalapozása. A magyarországi piaci sajátosságokról a HOTS tudja majd tájékoztatni a brüsszeli pályázatok összeállításban kompetens résztvevőket, ami lehetővé teszi, hogy a piacfejlesztési pályázatokra a Hangfoglaló Program is pályázhasson, és ez által további forrásokat találjon a hazai könnyűzene nemzetközi piacra lépését támogató aktivitásokra.

Az élet HOTS-nál a Eurosonic után sem áll le. Elsősorban szabad jelentkezéses showcase események is lesznek még idén: a Tallinn Music Weekre, a SpringBreakre és a Liverpool Sound Cityre már lezárult a jelentkezés, de nyitott még, vagy a későbbiekben várja majd a nemzetközi babérokra törő hazai zenekarok a Baltikum második legnagyobb eseménye, a What's Next in Music? és a LOFTAS Fest közös fesztiválhétvégéje Vilniusban, a hamburgi Reeperbahn, a bécsi Waves Vienna és a szöuli Zandari Festa.

A magyar könnyűzenét a nemzetközi piacra lépésben egyre nagyobb sikerrel támogató HOTS oktatási és továbbképzési programokat is szervez – a szakma bevonásával bonyolított szavazás keretében kiválasztott – hazai zenekarok részére. Ők a képzések mellett, további öt showcase eseményen kapnak lehetőséget: a Hangfoglaló Könnyűzene Program támogatásának köszönhetően a HOTS delegációjával és/vagy hazai fellépőkkel a barcelonai Primaverára, a szlovákiai Pohodára, a hollandiai Lowlandsre és az Into the Great Wide Openre, valamint a Lollapallooza Berlinre is elutazik majd. További információkért az info@hotsmusic.hu címre várjuk az érdeklődők kérdéseit, észrevételeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2513581671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása