Fülesbagoly

Gyerekkori abúzus tette depresszióssá Dolorest

2018. január 16. - matesas

Nehéz felocsúdni a sokkoló hír után, Dolores O’Riordan halála egy egész generációt megvisel, a közösségi hálót a The Cranberries énekesnőjének tragédiája uralja, egyelőre csak találgatások láttak napvilágot halálának okát illetően.dol.jpg

Ahogy arról a Fülesbagoly beszámolt: 46 éves korában, egy londoni hotelszobában elhunyt Dolores O’Riordan, a The Cranberries énekesnője. Az ír rockzenekar rendkívüli népszerűségnek örvendett a 90-es években, ebben a zenében a rock és a könnyedebb műfajokat kedvelők egyaránt megtalálták a számukra értékeset, nem is beszélve arról, hogy Dolores hangja egyedi, elbűvölő, magával ragadó.

Zenésztársai egy rövid nyilatkozatot adtak ki, amelyben azt írták: Dolores egy rendkívüli tehetség volt, megtisztelőnek érzik, hogy az élete részesei lehettek a The Cranberries 1989-es megalakulása óta. Hozzáteszik: a világ egy igazi művészt vesztett el.

A TMZ az énekesnő egyik ismerősére hivatkozva azt írja, hogy Dolores az elmúlt hetekben különösen mélyre süllyedt depressziójában. A portál egy 2013-as interjút is felelevenít, amelyben Dolores arról beszélt, hogy vissza szeretne térni a színpadra, ez talán kihúzhatná mentális összeomlásából. Az énekesnőt korábban bipoláris zavarral diagnosztizálták, Dolores azt is elmondta, hogy érzelmi hullámvölgyei abból fakadhatnak, hogy gyermekkorában abúzus érte.

– Hét éves koromban egy lakótelepre költöztünk. Anyám sokat dolgozott, gyakran voltam egyedül. Nyolc éves voltam, amikor feltűnt a bántalmazóm, négy évig szexuálisan kihasznált, pedig csak egy gyerek voltam. Az ember egy ilyen helyzet után azt hiszi, mindez a saját hibája. Eltemetettem magamban. Ez az, amit kezdetben csinálhatsz. 

Később azonban a felszínre törtek benne a régi emlékek, különösen miután megszületett két kislánya, Mollie és Dakota. Ahogy Dolores fogalmazott: lányai születés egyfajta „flashback-et” váltottak ki belőle. Dolorest nem csak depressziós tünetekkel, hanem anorexiával is kezelték, valószínűleg ez a betegsége is az abúzusból fakadhatott.

Dolores zenésztársai természetesen egyáltalán nem túloztak, amikor az énekesnő különleges tehetségéről beszéltek. Most megmutatjuk a csúcson lévő zenekar egyik 1994-es koncertjét, és azt, mennyire fantasztikusan énekelt élőben Dolores O’Riordan.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8613579535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2018.01.17. 15:47:11

"Dolores O’Riordan halála egy egész generációt megvisel, a közösségi hálót a The Cranberries énekesnőjének tragédiája uralja"

Sőt, kihagytad, hogy felrobbant az internet...
Mondjuk én nyomát nem látom annak, amit írsz, de biztosan így van.

Főleg hogy aki 25 éve még ismerte, mára már az is elfelejtette a Cranberriest, mivel az utóbbi 25 évben nem nagyon tettek le bármit is az asztalra (nem véletlen, hogy te is egy 1994-es koncertet vágtál be a cikkhez), és hát a 90-es évek elején sem ők voltak a világ legkedveltebb zenekara, bár a Zombie tényleg nagyot ment a zenetévéken. De aki szerette is őket, nem hiszem, hogy a Zombie-n kívül tudna még 3 számot felsorolni tőlük.

Szóval sajnáljuk, persze, mert jó hangú, szép, szimpatikus csaj volt, de azért nem kéne túlzásokba esni, és úgy festeni le a körülményeket, mintha Elvis vagy Jacko halt volna meg (megint).

ételizésítő 2018.01.17. 15:52:55

"mentális összeomlásából"
A mental breakdown magyarul = idegösszeomlás.

A hétéves, nyolcéves stb. meg egybe.
"pedig csak egy gyerek voltam" - a magyarban nem kell a határozatlan névelő (egy).

Eltemetettem ???

Az idegen szavakat meg nem kötőjelezzük, csak ha néma hangra vagy a magyarban szokatlan kiejtésű hangra végződnek. A -k nem ilyen.

Nem lenne hülyeség megtanulni írni, ha már úgy döntöttél, hogy írni akarsz. Meg persze a magyar nyelv tanulmányozása sem lenne haszontalan.

..?., 2018.01.17. 20:40:25

@ H?P? ja mint a Linkin Parkos gyerek mi... te emberi szar, az ilyenek miért írnak mindig ékezet nélkül...

CoolKoon 2018.01.17. 23:33:51

Sajnálom, de én leragadtam a címnél, mivel az "abúzus" szó a magyar nyelvben gyakorlatilag értelmezhetetlen, és egy kicsit mindig gyagyásnak szoktam tartani azokat, akik ilyen szavakat használnak....
süti beállítások módosítása