Fülesbagoly

Ezek a legabszurdabb zenekari kirúgások

2018. január 15. - RionaFbly

Mindenki emlékszik, mennyire felkavarta az állóvizet, amikor a Nightwish egyik napról a másikra kirúgta Tarja Turunent, összeférhetetlenségre hivatkozva. De nem ő volt az egyetlen, akitől a bandatagok alig várták, hogy végre megszabaduljanak.

march161.jpg

Összeszedünk néhány igen abszurd esetet, amikor egy-egy zenésznek távoznia kellett zenekarából.

Vállalhatatlan viselkedés

Kim Shattuck a Pixies amerikai alternatív rock banda basszusgitárosa igen rövid karriert futott a zenekarnál. Mindössze alig egy évet sikerült lehúznia ott, már is kitették a szűrét, mivel az egyik koncerten hirtelen a közönség közé vetette magát, hogy stage diving-oljon egy jót. A zenésztársai szerint ez azonban elfogadhatatlan, hiszen a tündérek ilyet nem csinálnak, és azonnal ki is rúgták a lázadót.

kep1_shattuck.jpg

Túl jóképű

Rengeteg szóbeszéd terjed arról, hogy Pete Best miért is lett valójában elküldve a a Beatlesből 1962-ben. A zenekar kétségbe vonta Best képességeit, de a valódi indok állítólag nem volt más, mint az, hogy túl jól nézett ki. Ami veszélyt jelentett John és Paul népszerűségére, így inkább egy kevésbé jóképű dobost kerestek a zenekarba.

kep2_best.jpg

Az őrült rajongó

Ha már a Beatles-t említettük, a Sex Pistols 1977-ben Paul McCartney iránt érzett túlzott rajongása miatt vált meg akkori basszusgitárosától, Glen Matlock-tól. Minden idők legsikeresebb punk zenekara először azt közölte, hogy jó viszonyban közös megegyezéssel váltak el, de később a banda managere, Malcolm McLaren egy interjúban kifakadt és elmondta, hogy szinte már elviselhetetlen volt Matlock Paul McCartney felé irányuló fanatizmusa.

kep3_matlock.jpg

Bedrogozva a színpadon

A Red Hot Chilli Peppers mindössze egyetlen albumot, a One Hot Minute-ot rögzítette Dave Navarro-val, aztán kiadták az útját 1998-ban. A zenekar hivatalos közleményében az állt, hogy azért váltak meg tőle, mert teljesen más kreatív stílust képviseltek. Navarro az NME-nek azt nyilatkozta, hogy ezen felül bizonyára az is rátett, hogy egy koncert alkalmával annyira be volt drogozva hogy a világáról sem tudott, vállalhatatlanul viselkedett és még egy erősítőn is átesett, habár szerinte a többiek sokkal jobban be voltak készülve mint ő.

kep4_navarro.jpg

Tolvaj

A My Chemical Romance azonnal kirúgta dobosát, Michael Pedicone-t, miután rajtakapták egy koncert után, hogy meglopta társait. Állítólag nem ez volt az első eset, és a zenész a rendőrségen mindet bevallott.

kep5_pedicone.jpg

Szerződésszegés

Steven Adlert, a Guns N’ Roses egykori dobosát már korábban elküldték drogproblémái miatt, sokszor kimaradt a koncertekről is, mivel éppen valamelyik rehabilitációs központban vendégeskedett. Végül visszaengedték a zenekarba egy feltétellel, ha lemond káros szenvedélyeiről. Alá is írattak vele erről egy szerződést. Sajnos, nem sokáig sikerült tartania magát a megállapodáshoz.

kep6_adler.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3113576695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2018.01.16. 10:30:46

Az, hogy lop a társaitól és kirúgják, amiért "abszurd"???
süti beállítások módosítása