Fülesbagoly

Jön a hónap koncertje, három magyar zenekarral

2018. január 14. - NagySzabolcs

Elég izmos programot kínál a Trip Hajó január 27-re: három izgalmas csapat lép színpadra, a Baron Mantis, az ék és a Tündérvese. 100 százalék zenének nézünk elébe.

20626224_1885874691703200_2152609200780441696_o.jpg

A Baron Mantis az egyik legtökösebb banda itthon, annak ellenére, hogy mindösszesen két tagot számlál. Úgy küldik a stoner rockot, hogy leszáll a hajad, s közben Davey Mantis gitáros-énekes agyas gondolatai sem hagynak nyugodni. A kétlemezes duónál dobosváltás történt tavaly, itt a remek alkalom, hogy lecsekkold, hol tartanak épp. 

Az ék tavaly ősszel jelentette meg második lemezét Whatever It Takes címmel, érthetetlen módon a legnagyobb titoktartás mellett. Kritikus legyen a talpán, aki a zenéjüket kategorizálni tudja. Annyi bizonyos, hogy rock, ugyanakkor nagyon egyedi és sokszínű. Lee Olivér gitárjátéka garancia a minőségre, és a YouTube-on fellelhető három új számuk is arra enged következtetni, hogy izgalmas koncertnek nézünk elébe.

A Tündérvese az alterrockból gyökeredzik, amire manapság már csak Szeiler Bálint énekstílusa, hangorgánuma emlékeztet. A csapat ma már sokkal közelebb áll a Queens of the Stone Age és a System of a Down által képviselt riffgyárhoz, mint mondjuk a Kispálhoz. Dalaik tele vannak érzelmekkel, ritmusváltásokkal, gyakori a török népzenei motívum, nem ritka a 8-10 perces szám náluk. Az egyik pillanatban még andalogsz a zenéjükre, pár másodperc múlva meg már a léggitárodat amortizálod. 

Szóval remek estének nézünk elébe január 27-én, ráadásul a beugró mindössze egy ezres. (Fotó:Fehér Andrea)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1313574291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2018.01.15. 15:29:39

Hát elég szar lenne, ha ez lenne a hónap, de akár csak a hét koncertje is.
süti beállítások módosítása