Fülesbagoly

Arany Lemezt írtak a Hangfoglaló zenekarok

2017. december 15. - Bagolyhír

Papírmadarakkal és papírfákkal teli erdőben forgatott a Margaret Island: új klipjükben Arany János „A rab gólya” című versét dolgozták fel az Arany János Emlékév keretein belül. A dal további Arany feldolgozásokkal CD-n is megjelenik.

ma.jpg

Pontosan 200 éve, március 2-án, Nagyszalontán született Arany János, egyik legjelentősebb költőnk. Az „Arany János 200 Emlékévre” az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program meghirdetett egy pályázatot, melyre alkotó kedvű fiatalok jelentkezhettek, hogy a költő személyiségét és művészetét bemutassák az általuk képviselt művészeti ágon keresztül. A pályázat keretében a Hangfoglaló induló előadói alprogramjának résztvevői számára küldtek felkérést, és a legjobban sikerült Arany János feldolgozások kerültek rá a most CD-n és digitálisan is megjelenő „Arany Lemez”-re. A Margaret Island mellett még a lemezen közreműködnek: YOULÏ (Horányi Juli), Hangácsi Márton, Baron Mantis, a Tha Shoudras, a The Immigrants, az InFusion Trio, az Uzipov, a Drastik Putto, a Csillag Kórus és a Face'n'Base együttesek. /Fotó: Hegyi Júlia Lily/

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4013501787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása