Fülesbagoly

Ha megkapja sem megy el a Radiohead a díjáért

2017. december 02. - RionaFbly

A Radiohead bejelentette, hogy nem lesznek jelen jövőre a Rock And Roll Hall Of Fame ceremóniáján, még akkor sem, ha bekerülnek a legjobb öt közé. Nem nagyzolásból, csupán mást terveztek aznapra, ami szerintük sokkal fontosabb.radiohead_lead_kep.jpg

A bandát nem régen jelölték a Rock And Roll Hall Of Fame legjobb előadói közé, melyre interneten keresztül bárki szavazhat és a közönség által kiválasztott legjobb öt kapja a majd díjat. Versenytársaik közt szerepel a Depeche Mode, Kate Bush, a Rage Against The Machine, Bon Jovi és a Judas Priest és még nyolcszáz másik zenekar illetve előadóművész. A nevezés kitétele közt szerepel, hogy első albumuknak 1992-ben vagy az előtt kellett megjelennie. Eredményt december elején hirdetnek majd, de a ceremónia csak április 14-én lesz. A Radiohead azonban jövő tavasszal egy hat állomásos dél-amerikai turnéra megy, és már leszervezett egy Buenos Aires-i koncertet aznapra, így még ha be is kerülnek a legjobbak közé, akkor sem tudnak majd elmenni az ünnepségre.

- Ez az egyik legjobb érzés, ha beneveznek egy díja, de mi britek vagyunk és nehezen tudunk azonosulni ezzel a kultúrával. Ez inkább amerikai hagyomány, a britek nagyon rosszak az önmaguk ünneplésében - nyilatkozta Ed O’ Brien gitáros.

A zenekar szerint egyébként inkább Dr. Dre-t kellene jelölni.

A Radiohead nemrégen közzétett egy nyilatkozatot az öt évvel ezelőtt elhunyt technikusuk, Scott Johnson halálával kapcsolatban is. A 33 éves Johnson 2012 júniusában Torontóban veszítette életét, miután a színpad teteje rájuk szakadt és rajta kívül három másik embert is megsebesített. A torontói bíróság szeptemberben leállította a nyomozást, ami igen csak feldühítette a zenekart. Miután bevetettek minden lehetséges kapcsolatot és módszert, még az angol miniszterelnököt is megkérték, hogy írjon egy levelet a kanadai legfelsőbb bíróságnak az ügy érdekében, a hatóságok úgy döntöttek, újraindítják a nyomozást, melynek hírére a Radiohead az Instagramon reagált. Elmondták, hogy attól függetlenül, hogy örülnek a hírnek, ez még nem fog igazságot szolgáltatni Scott Johnsonnak és családjának, és nem is akadályozza meg az esetleges baleseteket a jövőben.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4513410975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása