Fülesbagoly

Meglelték John Lennon ellopott szemüvegeit

2017. november 22. - RionaFbly

Megtalálták John Lennon még 2006-ban ellopott ereklyéinek nagy részét Németországban. A több mint száz Beatles relikviát New York-ban Lennon özvegyétől, Yoko Ono-tól csenték el, de egészen mostanáig nem akadtak a nyomukra.john_lennon_ellopott_kincsek_lead_kep.jpg

A berlini hatóságok egy 58 éves férfit tartóztattak le és csalással valamint lopással vádolják. Van egy másik gyanúsított is, aki jelenleg Törökországban bujkál, és egyelőre elérhetetlen a német rendőrség számára. A relikviákat annak ellenére hogy 2006-ban New Yorkból lopták el - mely tartalmazott többek közt három naplót, egy kézzel írott kottát, cigaretta tartót és két, Lennon jellegzetes kerek keretes szemüvegét is - három éve már tudják, hogy Berlinben vannak, de egészen mostanáig nem találták meg őket.

john_lellon_ellopott_relikvia.jpg

Júliusban azonban egy berlini aukciós ház alkalmazottja felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, - nyilatkozta Winfrid Wenzel a berlini rendőrség szóvivője- így az ő segítségével két héttel később a hatóságok elkobozták a Beatles kincseket a cégtől. Mivel a tárgyak egyelőre bizonyítékoknak minősülnek, nem tudni, hogy mikor kerülnek vissza jogos tulajdonosához, a Lennon ügynökségéhez.

John Lennon 1980-as meggyilkolását követően birtoka és személyes tárgyai a legáhítottabb és legdrágább kincsek közé tartozott a rock történelmében. A Gibson J-160E akusztikus gitárja 2.41 millió dollárért kelt el, idén pedig kézzel írott dalszövegeiért, jegyzeteiért, és rajzaiért 31.000 dollárt fizettek. De vannak egészen morbid relikviák is, valaki 2016-ban 31.000 dollárt fizetett John Lennon fogáért és 35.000 dollárt egy hajtincsért.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr613347231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.11.23. 11:33:52

"2.41 millió dollárért ... 31.000 dollár"

Jó volna eldönteni, hogy a pont mikor tizedesvessző...
süti beállítások módosítása