Fülesbagoly

Fegyverrel sokkolt a mészárlás után Manson

2017. november 07. - matesas

Ez most nagyon rossz poén volt! Marilyn Manson művészi reakcióról, önkifejezésről beszél, de az amerikai sajtó keményen osztja a texasi mészárlás másnapján fegyverutánzattal pózoló shock-rockert, a géppisztolyát egyenesen a közönségre szegezte.

m_manson.jpg

Ha nagyon finoman akarunk fogalmazni: sem az időpont, sem a helyszín megválasztása nem volt szerencsés egy efféle performanszhoz. Manson a balesete után néhány héttel tegnap a kaliforniai San Bernardino-ban koncertezett, abban a városban, ahol két évvel ezelőtt 14 embert lőtt agyon egy ámokfutó. Sajnos azt is tudjuk, hogy a show előtti napon Texasban is mészárolt egy őrült, a bekattant exkatona 26 ártatlant lőtt le egy templomban.

Nos, a tolószékben koncertező Manson-t mindez nem ösztökélte önmérsékletre, a „We Know Where You Fucking Live” című szám közben egy géppisztoly utánzattal sokkolta a közönséget, egyenesen a tömegre célzott a fegyverrel, alaposan kiakasztva ezzel az amerikai zenei sajtót. A „seggfej” a legenyhébb jelző, amelyet most Mansonhoz párosítanak, így aztán a frontember úgy érezte, neki is meg kell szólalnia az ügy kapcsán.

– Egy olyan korszakban, amikor a tömegmészárlások szinte mindennapos eseménnyé váltak, egy színházi kifejezőeszközzel éltem, hogy megpróbáljak nyilatkozatot tenni arról, hogy mennyire könnyű manapság hozzáférni egy félautomata fegyverhez. Az én művészetem mindig is reakció volt, ez az én eszközöm, hogy az emberek gondolkodjanak a szörnyű dolgokról. Az előadásom nem volt tiszteletlenség, vagy érzéketlenség. Az én empátiám mindenkié, akit az IGAZI fegyverek felelőtlen jelenléte sújtott - írta közleményében Manson.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2213198121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2017.11.07. 15:34:01

Az ugye senkit sem háborított fel, hogy ez egy koncert volt, aminél vannak szerepek és eszközök. Így ha hatást váltott ki, akkor elérte a célját, tehát pozitív!

Alick 2017.11.07. 17:43:08

Manson-ra jellemző erős társadalomkritika:
"In an era where mass shootings have become a nearly daily occurrence this was an act of theater in an attempt to make a statement about how easily accessible semi-automatic weapons are and how seeing them has become normalized. My art has always been a reaction to popular culture and my way to make people think about the horrible things that happen in this world. My performance was not meant to be disrespectful or show any insensitivity. The prop microphone I used on stage was handed to me with the approval of a police officer. My empathy goes out to anyone who has been affected by the irresponsible and reprehensible misuse of REAL guns."
süti beállítások módosítása