Fülesbagoly

A Weinstein-jelenségről énekelt Lana Del Rey

2017. november 01. - matesas

Lana Del Rey beletenyerelt a Weinstein-botrányba - de nem most, hanem már öt évvel ezelőtt. Lana 2012-es EP-jén szerepel a „Cola” című szám, amely találgatásokra ad okot: a dal sikamlós szövegében többször is feltűnik a Harvey név.lana.jpg

A hollywoodi filmproducer, Harvey Weinstein szexuális zaklatási ügye lavinaként gyűri maga alá az álomgyár újabb és újabb szereplőit. Az amerikai sajtó épp arról spekulál, hogy Lana Del Rey  2012-es „Cola” című nótáját vajon maga Harvey Weinstein ihlette-e?

Lana ebben a számban egy olyan nőről énekel, aki szexuális tárgy az idősebb férfiak számára, egy Harvey nevű férfi gyémántokkal várja, és semmi mást nem akar tőle, mint partizni. A mostani botrány fényében Harvey-t sokan Weinsteinnel azonosítják, így aztán Lana Del Rey is kénytelen volt megszólalni az ügyben, az MTV News-nak adott interjút.

– Amikor ezt a dalt írtam, előttem volt egy Weinstein-féle karakter. Magam elé képzeltem egy gyémántokat adományozó férfit, és abban az időben ezt meglehetősen viccesnek tartottam. Most már nyilvánvalóan nagyon szomorúnak látom ezt az egész jelenséget, és támogatom azokat a bátor nőket, akik elő mertek állni a történetükkel - mondta Lana.

A dal tehát nem konkrétan Weinsteinről szól - bár nyilván lesznek olyanok, akik kételkedni fognak az énekesnő magyarázatában.

Lana Del Rey - Cola (dalszöveg)
My pussy tastes like Pepsi Cola
My eyes are wide like cherry pies
I got sweet taste for men who're older
It's always been so it's no surprise
Harvey's in the sky with diamonds
And it's making me crazy
All he wants to do is party with his pretty baby

A puncim íze, mint a Pepsi Cola
A szeme széles, mint a cseresznyés pite
Édeses az ízem az idősebb férfiaknak
Mindig így volt, nem meglepő
Harvey az égen gyémántokkal
Megőrjít engem
Ő csak partizni szeretne a babájával

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5313138704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása