Fülesbagoly

Több száz rockzenész muzsikál együtt

2017. október 31. - Bagolyhír

Szeged Rocks címmel Magyarország első olyan rockprodukcióját rendezik meg 2018. április 1-jén Szegeden, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt. Nem kis vállalkozás, szurkolunk nekik. 5726372f9e33f_o_size_1068x623_q_71_h_741e48.jpg

Gajda Ferenc főszervező a kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az olasz ötlet alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése. A közös muzsikálásra a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között, saját kedvtelésből játszanak. A résztvevők két külföldi világslágert és két magyar számot adnak elő. Az együtt zenélés egy egész napos rendezvény része lesz, melyen több koncert is szórakoztatja majd a közönséget. A Szeged Rocks időpontjául április elsejét, a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésnapját választották, ezért rá emlékezve a tervek szerint az egyik magyar dal hozzá kötődik majd. Tátrai János basszusgitáros elmondta, az együttesek, zenészek, énekesek online jelentkezhetnek majd, egy egyszerű videofelvétel beküldésével. A szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket. Hozzátette: olyan dalokat választanak, melyek előadásához nem kell kiemelkedő technikai tudás. Pleskonics András kifejtette, ma már a rockzene nemzedékektől független műfaj, az unoka, a szülő és a nagyszülő együtt zenélhet, erre pedig kiváló alkalmat teremt majd a Szeged Rocks.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5413118268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása