Fülesbagoly

Lecseréli az NKA a Cseh Tamás Program nevet

2017. október 18. - Bagolyhír

NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program néven működik tovább az NKA Cseh Tamás Programja. A változásról, annak mikéntjéről közleményt adott ki a Nemzeti Kulturális Alap. Alább olvasható.

csehtamasprogram_cover.jpg

Az NKA Cseh Tamás Programja 2014. május 12-én indult útjára. Az azóta eltelt három évben a CSTP példa nélküli sikereket ért el az induló zenekarok pályára segítésében, a fővárosi és különösen a vidéki klubélet felfrissítésében, a könnyűzenei örökség megőrzésében, megkerülhetetlenné vált a zeneimenedzsment-oktatás és a vidéki tehetségkutatók támogatásában.

Hálánkat és köszönetünket fejezzük ki Cseh Tamás családjának, amiért indulása óta támogatták a programot és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül engedélyezték a név használatát, amivel a századvég hazai zenei kultúrájának meghatározó művészére, egy korszak idoljára emlékezhettünk.

Fontos időszak zárul most. A CSTP messze túlnőtte azokat a kereteket és célokat, amelyeket annak idején meghatároztunk. Hónapok óta zajlik az a szakmai beszélgetés, melynek témája a program jövője; szűkítsük-e a támogatást a program névadójának szellemi, művészi öröksége illetve egyfajta zenei stílus irányába vagy nyissuk szélesebbre a kapukat és műfajoktól, irányzatoktól függetlenül karoljuk fel a fiatal tehetségeket.

Az egyeztetések eredményeként az NKA vezetése és a programot működtető Kollégium tagjai a program nevének változtatása mellett döntöttek. A jövőben Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Programként (röviden Hangfoglaló Program) visszük tovább azokat a projekteket, amelyek eddig a Cseh Tamás nevével fémjelzett programhoz kapcsolódtak. Ugyanakkor azt szeretnénk, ha a névváltás újabb lendületet adna a támogatási rendszernek és ezen keresztül a hazai könnyűzenének.

A 2017. október 6-a előtt született döntések nyomán megvalósuló pályázatok és programok továbbra is a régi néven futnak tovább. Az új pályázatokat már a Hangfoglaló Program keretében hirdetjük meg, melynek első hivatalos eseményét október 26-án tartjuk az A38 hajón, ahol kihirdetjük az Induló Előadói Alprogram és a Klubtámogató Alprogram nyerteseit. Ezen időpontig a közérdekű közlemények és információk a továbbiakban is a már jól ismert felületeken érhetőek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9713015846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása