Fülesbagoly

40 éves David Bowie Heroes albuma

2017. október 14. - RionaFbly

Ma pontosan 40 éve, hogy David Bowie kiadta a Heroes-t, melyet az NME az év albumának nevezett, és az "1001 lemez, melyet hallanod kell mielőtt meghalsz" c. könyvben is szerepelt. Emellett számos nemzetközi lap is elismerően nyilatkozott róla.

david-bowie_heroes.jpg

Az album 1977. október 14-én jelent meg az RCA Records támogatásával és a brit toplistákon meg sem állt egészen a harmadik helyig, melyet 26 héten keresztül stabilan tartott. A poplegenda tizenkettedik kiadványa tökéletesen tükrözte a hidegháborús korszak hangulatát, melyet Berlinben vették fel a Hansa Tonstudio-ban. Számtalan pozitív kritikával illeték Bowie új zenéit, mely folytatta az előző, Low című lemez kísérletezgetéseit. Mind az NME, mind pedig a Melody Maker az év albumának nevezte, John Lennon pedig 1980-ban azt nyilatkozta, hogy szeretne készíteni ő is egy olyan jó anyagot, mint amilyen a Heroes. A korong dupla aranylemez lett, Kanadában több mint ötven, az Egyesült Királyságban pedig százezer példányt is meghaladta az eladások száma. A Heroes-t négyszer is újra kiadták CD-n, először 1984-ben, sikere pedig azóta is töretlen.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1512975806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása