Fülesbagoly

Kiosztják a gyerkőcök a Tankcsapdát

2017. október 10. - matesas

Antanténusz, szájkaraténusz, szájkara-ténu-taka, ala-bala-bim-bam-busz. A Fülesbagoly videósorozatában, a #megmondókában vagány gyerkőcök, feketeöves szövegládák osztják a megrendítő erejű mondatokat - most Lukácséknak.

fbtv-tankcsapda.jpg

Milyenek a gyerekek? Ártatlanok, érdeklődőek, ám ugyanennyire őszinték és kíméletlenül szókimondóak is. A Fülesbagoly egy csapatnyi vásott kölyköt trombitált össze, hogy nézzék meg a legsikeresebb magyar zenekarok egy-egy videoklipjét, és mondják is el a véleményüket a látottakról. Rögtönítélő bíróságunkat 5 és 11 év közötti gyerkőcök alkotják, sorozatunk első részében a három debreceni rockcsempész, azaz a Tankcsapda „Alföldi gyerek” című számát vesézik ki.

Azonnal kiderült, hogy a picurok ereiben ott csörgedezik a rock and roll, például a 7 esztendős Zselyke kívülről fújja Lukácsék dalát, minden bizonnyal hallhatta már otthon néhányszor ezt a számot. „Ez pörgős és vidám” - mondja Zselyke, amikor épp nem a dalt énekli ütemes nyakmozgások közepette.

Az 5 éves Simon képzeletét leginkább a klipben látható motorok ragadják meg. A kisfiú ámulattal nézi a hatalmas choppereket, miközben megállapítja: „Nagyon durva benne a motorok.”

A 11 esztendős Andrisban ifjú kora ellenére is már szarkasztikus humor buzog. Az értelemszerűen teljesen sík terepen játszódó klip szemlélése közben Andris egyszer csak megszólal: „Hát hegyet mászni biztosan nem fognak.”

Viszont amikor végképp eldobjuk a kanalat, az a 9 éves Réka kommentárjakor következik be. A klipben van egy jelenet, amikor a zenekar tagjai meglehetősen gyűröttnek tűnnek a turnébuszban. Réka a lehető legnagyobb természetességgel tanácsolja: „Inkább tejet igyon”. Amikor pedig megpillantja a bokorba pisilő Lukácsot, rosszallóan csóválja a fejét: „Az árokba pisilt. Inkább menjen el valami bokorba, ne mindenki szeme láttára.”

A bulvárban úgy mondanák: ez a videó egy tömény cukiságbomba. Mi csak annyit tanácsolhatunk: nézzétek meg, mert egészen szívmelengető.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2412947771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása