Fülesbagoly

Szakadó esőben is szuper a Hiperkarma

2017. szeptember 17. - matesas

Mit tehetünk, amikor viharfelhők takarják az eget, amikor úgy szakad az eső, mintha dézsából öntenék, amikor oly cudar az idő, hogy egy edzett házőrző is nyüszítve kéredzkedne be a lakásba? Elindulunk Hiperkarma koncertre.

hiper.jpg

Erős és vidám népek élnek Budaörsön, kedélyüket csöppet sem befolyásolhatja az időjárás alakulása, erről saját két szememmel győződhettem meg szombaton este, amikor a Hiperkarma koncertjére vettem az irányt. A városban a Budaörsi Vigasságok programsorozat zajlott a hétvégén, és az esőfelhők ellenére valóban fesztiváli hangulat uralkodott az utcákon. Láthatóan mindenki tartott valahova, mozgásban volt a város, és mielőtt megállapodtunk volna Bérczesi Robiéknál, a Templom téren felállított színpadjuknál, betértünk a 20. születésnapját ünneplő Budapest 30 Pub nevű bárba, ahol a Deák Bill Blues Band lépett fel. A Pub udvari részén felállított színpad előtt 200-300 ember gyűlhetett össze, mindenféle korosztályból, Billék előtt a Blackwater Bullfrog nevű rockabilly zenekar szórakoztatta a közönséget, méghozzá teljes odaadással. A banda szólógitárosa, Boda Gábor Zivatar akár egy egyszemélyes showt is képes lenne lenyomni, a raszta zenész hihetetlen beleéléssel muzsikált, bemozogta az egész színpadot, headbangelt, miközben virtuóz módon kezelte hangszerét. Aztán este 9-kor megérkeztek Billék, hatalmas üdvrivalgás köszöntötte a zenekart, amelynek első három dalát még mi is elcsíptük. Jó volt hallani, hogy Billnek továbbra is van hangja, nem is akármilyen.

hiperkarma_3.jpg

Fél 10-re azonban már a Templom térre igyekeztünk, nehogy egyetlen akkordot is elmulasszunk a Hiperkarmából. A koncert még nem kezdődött el, az égi csapok azonban megnyíltak, a szakadó esőben azon töprengtünk: vajon nem fújják-e le az előadást. Ám a szervezők leleményesnek bizonyultak, egy jókora sörsátort cipeltek a színpad előtti területre, így aki otthon felejtette az esernyőjét, annak sem kellett hazamenekülnie. Már csak az volt a kérdés, hogy Robiék miképp reagálnak az ideálisnak csöppet sem nevezhető körülményekre. Nos, a Hiperkarmában ezúttal sem csalódhattunk, hatalmas bulit csináltak a szakadó esőben. Hamar beindították a közönséget, sokakat már egyáltalán nem zavartak az időjárás viszontagságai, csurom vizesen ugrándoztak kedvenc dalaikra. Robiék másfél órát játszottak, és gyakorlatilag egy best of programmal érkeztek, az összes albumokról válogattak dalokat, és persze minden slágerüket lenyomták. Mitévő, Amondó, Kérdőjel, Pont, Megünnepelni jó, Délibáb - csak néhány kiragadott szám, nem sorolom fel a teljes setlistet. A lényeg az, hogy a Hiperkarma ezúttal is bizonyította, hogy sosem vesznek félvállról egyetlen koncertet sem, nincs hakni, ha színpadra állnak, ők odateszik magukat, egy vihar sem képes elfújni a profizmusukat és a közönség iránti elkötelezettségüket. A nézők pedig nagyon hálásak voltak ezért, a koncert végén visszatapsolták a zenekart, a ráadásszámok eljátszása után pedig többen bekiabáltak: Boldog szülinapot, Robi! A frontember néhány napja ünnepelte a 41. születésnapját.

A tömeg ugyan elázva, de mindenképpen elégedetten térhetett haza, és nyugtázhatta a tényt: esernyő alól is szuper a Hiperkarma.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4512871792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása