Fülesbagoly

Evanescence: új dal, és turné szimfonikusokkal

2017. szeptember 15. - RionaFbly

Az Imperfection című szám tökéletesen mutatja be az Evanescence új irányzatát mely a szimfonikus és az elektronikus zene furcsa egyvelegéből áll össze, és amely hihetetlen módon remekül működik.

evanescence_imperfection_lead_kep.jpg

Első hallásra bizarr ötletnek tűnhet a klasszikus és a szintetikus zene összemosása, de az Evanescence-nek volt egy elképzelése, és David Campbell karmester segítségével mind ezt meg is valósították. Korábban már bemutatták a Bring Me To Life című szám átírt verzióját, mely némileg talán eloszlatta a rajongók kellemetlen érzéseit a projekttel kapcsolatban, de azért biztosan maradtak bennük kétségek. A Synthesis album a banda régebbi dalainak szövegeit öltözteti fel új modern, mégis elegáns ruhába. Amy Lee egy korábbi videójában hangsúlyozta ez nem egy feldolgozás album lesz, hanem teljesen új dalok, melyeknek csak a szövegei lehetnek ismerősek. Az Imperfection azonban egy eddig még soha nem hallott szám, mely megőrizte a zenekar jellemvonásait, az énekesnő erőteljes hajlításait, a vonós hangszerek magával ragadó titokzatos hangzását, és megbolondította egy egyszerű de szépen beilleszkedő szinte alig észrevehető elektronikus alappal.

Ezenfelül turnéra is indul a banda október 14-én Amerika nyugati részén, mely a Synthesis Live nevet kapta, jövőre pedig átröppennek Európába is bemutatni az új dalaikat.

- A szenvedélyemmé vált ez a projekt - nyilatkozta az énekesnő Amy Lee. - A zenénk rengeteg rétegből tevődik össze, de az alapja a dob és a gitár volt. Mindig is meg szerettem volna látni, hogy hogyan csillognak ezek a dalok, ha egy olyan kiváló zenész mint David Campbell karmester nyúl hozzájuk egész zenekarával és nem csupán húrokból, kidolgozott programozásból és kísérletezésből állnak össze. Ez lesz az első alkalom, mikor egy egész szimfonikus zenekarral turnézunk majd, és nagyon izgatott vagyok emiatt.

 A Synthesis című album november 10-én jelenik majd meg, és a zenekar honlapján már előrendelhető.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1412831004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása