2017. sze 13.

Agyműtétje közben gitározott az indai zenész

írta: matesas
Agyműtétje közben gitározott az indai zenész

Csak ámulunk és bámulunk, nem jutunk szóhoz, egyben jóleső érzéssel nyugtázzuk, hogy mennyire fejlett az orvostudomány. Az alábbi lélegzetelállító videón az látható, amint egy indiai zenész, Abhishek Prasad a saját agyműtétje közben pengeti akusztikus gitárját.agymutet.jpg

Abhishek Prasad egy különleges betegségben, disztóniában szenvedett. Ez egy neurológiai rendellenesség: kóros izom-összehúzódások által kiváltott kóros testtartással, végtagtartással és akaratlan moz­gással járó állapotokat értünk alatta. Márpedig egy zenész számára ez egyet jelent a karrier végével.

Prasad vállalta az operációt, az orvosok végül 7 órás műtéttel gyógyították meg a férfit, aki 100 százalékban képes normálisan mozgatni az ujjait. Az orvosok arra kérték a beteget, hogy a beavatkozás közben játszon nekik, így tudták azonnal ellenőrizni, hogy minden rendben működik-e.

– Elképesztő volt látni és érzékelni a műtőasztalon, hogy az ujjaim mágikus módon javulnak - mondta Prasad az operáció után. Mi pedig megmutatjuk nektek a valóban döbbenetes felvételt.

Szólj hozzá

Hírek