Fülesbagoly

Eric Clapton életét kendőzetlenül mutatja be a róla szóló film

2017. szeptember 12. - RionaFbly

A blues király életéről szóló Life in 12 Bars című filmet bemutatták a Torontói Nemzetközi Film Fesztiválon. Az Oscar-díjas Lili Fini Zanuck által rendezett alkotás Eric Clapton gyermekkorától kezdve a hirtelen jött sikeren át a drogok és az alkohol okozta bukásig, majd a koránt sem egyszerű visszatérésig dolgozta fel az életét. eric_clapton_lead_kep.jpg

A tizennyolc Grammy-díjas gitáros karrierje során habár többször is stílust váltott, zenéjében mindig megőrizte a blues iránt érzett elkötelezett szerelmét. Ő volt a rocktörténelem egyik legmeghatározóbb zenésze, igazi úttörőnek számított, több stílus születését neki tulajdonítják, melyek közül a legfigyelemreméltóbb talán a blues-rock lett.

A 70-80 -as évek közt Clapton azonban kemény heroinfüggővé vált, és számos botrányba keveredett. Többször rasszistának is titulálták, David Bowie-val egyaránt, politikai nézetei és kormányellenessége miatt. Szerelmi élete romokban hevert, a stúdiómunkákat és a turnézást is abbahagyta, kivételt ez alól talán csak 1971 augusztusában tett, Banglades megsegítésére rendezett koncerten. A film a sok megpróbáltatás mellett kitér a legfájdalmasabb tragédiájára, az akkor mindössze négy és fél éves kisfia, Conor 1991-es halálára is.

Lili Fini Zanuck rendező - aki az Oscar-díjas Miss Daisy sofőrje producere volt - korábban elárulta a Rolling Stone magazinnak, hogy egy kiterjedt személyes archívumot szeretne készíteni Clapton színpadi és színpad mögötti életéről, fotókkal, poszterekkel, személyes naplófeljegyzésekkel és emlékekkel. A Life in 12 Bars című művet 2018. február 10- én mutatják majd be teljes hosszában a Showtime csatorna műsorán.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr412822150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása