Fülesbagoly

A Therapy?-val koncertezik a The Sisters of Mercy

2017. augusztus 30. - RionaFbly

Elég jó kis bulit, illetve bulikat csíphetnek el a londoni magyarok, már ha zsebben van a jegyük. Két este is közös koncertet ad a The Sisters of Mercy és a Therapy?

the_sisters_of_mercy_lead_kep.jpg

A két csapat Londonban, a camden-i Roundhouse-ban ad koncertet szeptember 1-én és 2-án. Mindössze ez a két angliai fellépésük lesz, így a rajongók azonnal elkapkodták szinte az összes jegyet, már csupán néhány darab maradt a pénteki bulira.

Az 1980-ban alakult The Sisters of Mercy első sikereit az underground, gótikus rock stílusban érte el, zenéjük igazi áttörésnek számított a zeneiparban. A nyolcvanas évek közepén három stúdióalbumot adtak ki, a legutolsó 1990-es Vision Thing-el bezárólag. Ezek után két válogatás albumot dobtak piacra, a Some Girls Wander By Mistake-et melyen a korai kislemezeik dalait gyűjtötték össze, ráadásul a szerkesztetlen nyers 1980-83-as stúdiómunkáik is helyet kaptak rajta, valamint a Slight Case Of Overbombing című best of kiadást, melyen kizárólag az eddigi kazettáik A-oldalain hallható dalok szerepeltek. A zenekar gyakran cserélte tagjait, csupán az énekes Andrew Eldritch és a Doktor Avalanche-ként ismert dobos maradt meg az eredeti felállásból, ami persze nem szegte kedvüket a folyamatos turnézástól. A zenekar azóta is aktív annak ellenére, hogy új anyaggal gyakorlatilag már huszonhét éve nem jelentkeztek.

A londoni koncertek előzenekara az észak-írországi Therapy? lesz, akik egy jótékonysági koncerten ismerték meg egymást és alapítottak zenekart. Első nagylemezük a Babyteeth 1991-ben jelent meg és már tizennégy stúdióalbumot adtak ki, a legutóbbi Disquiet-et 2015-ben.

A The Sisters of Mercy szeptember 20-án Budapesten az A38 hajón is fellép, de már az összes jegyet elkapkodták, mint az várható volt.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket! Ha tetszett, lájkolj minket itt a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6512791222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása