Fülesbagoly

Elektronikus-szimfonikus lemezt jelentet meg az Evanescence

2017. augusztus 21. - RionaFbly

Hogyan fér össze az elektronikus zene az Evanescence-szel és egy szimfonikus zenekarral? A banda egy új dallal válaszolta meg a kérdést.

evanescence_lead_kep.jpg

Az Evanescence még májusban jelentette be közelgő albumát, a Synthesis-t, melyen többek köz régi számaik újragondolt verziói szerepelnek majd szimfonikus változatban, egy csipetnyi elektronikus háttérrel felturbózva. Nem, nem feldolgozásokról van szó, ez valami egészen más lesz.

Utolsó nagylemezük 2011-ben jelent meg az Evanescence, majd hosszú szünet után, 2014-ben az énekesnő, Amy Lee kiadott egy szóló albumot az Aftermath-ot, melyet Mark Jackson War Story című filmjéhez készített. Most, hat évvel utolsó albumuk megjelenése után végre ismét új anyaggal jelentkeznek.

A zongora-tehetségéről is jól ismert énekesnő jelentette be a hírt a facebookon egy videóban , és kicsit bővebben is kifejtette, hogy konkrétan mire is lehet majd számítani az új albummal kapcsolatban.

- A Synthesis az ellentétek kombinációja, összeköti a természetest a mesterségessel, a jelent a múlttal. - magyarázta.

Az album a szimfonikus és az elektronikus zenéről fog szólni, lecsupaszítva a torzított gitárszólóktól, a doboktól és a rock elemektől, felváltva őket fúvós és vonós hangszerek dallamaival, valamint enyhe elektronikus hangzással, mely egy teljesen szintetikus világot alkot majd. Néhány napja megosztottak egy már elkészült újjávarázsolt dalukat, a Bring Me To Life-ot, melyet a cikk végén meg is hallgathattok.

Lee elmondása szerint az együttes közösen válogatta ki a régi számaik közül, melyeket lehetne átülteti új köntösbe, de tisztázta, ez nem egy feldolgozás album lesz. Teljesen új dalok, új hangokkal és ütemekkel, melyet David Campbell karmesterrel és szimfonikus zenekarával alkottak közösen, és amelyek ugyan kapcsolódnak a régi műveikhez, de talán csak a szövegeikben. A Synthesis, mely két vadonatúj dalt is tartalmaz majd, valamikor idén ősszel jelenik meg, miközben ők Amerikában turnéznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2312768700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toto89 2017.08.21. 22:49:10

Ha ilyen lesz az egész album, akkor jónak ígérkezik.
süti beállítások módosítása