2017. aug 12.

Összefogtak Paul McCartney-ék a klímaváltozás ellen

írta: RionaFbly
Összefogtak Paul McCartney-ék a klímaváltozás ellen

Bono és Ryan Tedder mellett számos nagynevű zenész hívja fel a figyelmet a globális felmelegedés pusztító hatásaira.

Rengeteg ismert énekes csatlakozott, hogy elmondhassa véleményét a klímaváltozás veszélyeiről abban a videóban, melyet csütörtökön tettek közzé a közösségi portálokon. A rövid összeállítás címe Why Are You Inconvenient? Al Gore új dokumentumfilmjének, az An Inconvenient Sequel-nek előzetese.

paul_mccartney_es_bono_lead_kep.jpg

A hatásos videóban a sztárok egyhangúan jelzik, hogy támogatják Gore projektjét, és mindenki saját szavaival mondja el, miért is kell nagyon odafigyelnünk földünk egészségére. 

Aggódom a bolygónk jövője miatt. - mondja Sir Paul McCartney.

A szegények legszegényebbje érzi legelőször és legerősebben a klímaváltozást. - teszi hozzá Bono.

A gondolatsort sokan folytatják, A One Republic énekese Ryan Tedder például annyira szívügyének érzi a problémát, hogy még a film zenéjében, a Truth to Power-ben is közreműködött, melynek egy részletét a videó végén hallhatjátok.

Az An Inconvenient Sequel több mint tíz évvel Gore első filmje, az An Inconvenient Truth után érkezik, melyet szintén a klímaváltozás veszélyeiről forgatott, és amely két Oscar-díjat is a magének tudhatott 2007-ben, a legjobb dokumentumfilm és a legjobb betétdal kategóriában. 

Nem ez az első eset, hogy a nagy zenészek összefogtak, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A témával számtalan zenekar foglalkozott már, többek közt a Radiohead  a Green Day és Jon Bon Jovi is. 

 

Szólj hozzá

Hírek Paul McCartney Al Gore Bono Ryan Tedder