Fülesbagoly

Összefogtak Paul McCartney-ék a klímaváltozás ellen

2017. augusztus 12. - RionaFbly

Bono és Ryan Tedder mellett számos nagynevű zenész hívja fel a figyelmet a globális felmelegedés pusztító hatásaira.

Rengeteg ismert énekes csatlakozott, hogy elmondhassa véleményét a klímaváltozás veszélyeiről abban a videóban, melyet csütörtökön tettek közzé a közösségi portálokon. A rövid összeállítás címe Why Are You Inconvenient? Al Gore új dokumentumfilmjének, az An Inconvenient Sequel-nek előzetese.

paul_mccartney_es_bono_lead_kep.jpg

A hatásos videóban a sztárok egyhangúan jelzik, hogy támogatják Gore projektjét, és mindenki saját szavaival mondja el, miért is kell nagyon odafigyelnünk földünk egészségére. 

Aggódom a bolygónk jövője miatt. - mondja Sir Paul McCartney.

A szegények legszegényebbje érzi legelőször és legerősebben a klímaváltozást. - teszi hozzá Bono.

A gondolatsort sokan folytatják, A One Republic énekese Ryan Tedder például annyira szívügyének érzi a problémát, hogy még a film zenéjében, a Truth to Power-ben is közreműködött, melynek egy részletét a videó végén hallhatjátok.

Az An Inconvenient Sequel több mint tíz évvel Gore első filmje, az An Inconvenient Truth után érkezik, melyet szintén a klímaváltozás veszélyeiről forgatott, és amely két Oscar-díjat is a magének tudhatott 2007-ben, a legjobb dokumentumfilm és a legjobb betétdal kategóriában. 

Nem ez az első eset, hogy a nagy zenészek összefogtak, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A témával számtalan zenekar foglalkozott már, többek közt a Radiohead  a Green Day és Jon Bon Jovi is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4212741072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dreamhotep 2017.08.14. 10:00:50

bono? ja igen a u2...százhúsz kamion viszi a cuccokat a koncerthelyszínekre. őket meg private jet, még akkor is, ha 200km a táv. nemegyszer büntették már meg őket környezetkárosításért, amit természetesen kifizettek. igazán hiteles fazon
süti beállítások módosítása