2017. aug 12.

Így még biztos nem hallottad a Pancsoló kislányt

írta: Bagolyhír
Így még biztos nem hallottad a Pancsoló kislányt

Ha már a Strandok éjszakáján a Palatinuson koncertezett a Budapest Voices, elénekelte a Pancsoló kislányt is. Az a cappella feldolgozáshoz készült egy videó, ami a különleges koncert hangulatát adja vissza.

strandok_ejszakaja_028.jpg

A dal 1959-ben született, az eredeti címe A pancsoló kisgyerek. Az akkor 10 éves Kovács Eszti, a Magyar Rádió Gyermekkórusának tagja énekelte fel Berki Géza és Brand István szerzeményét. A dal rögtön hatalmas sláger lett, és bakeliten is megjelent. A pancsoló kisgyerek címet még akkor kapta, amikor még nem lehetett tudni, hogy kisfiú vagy kislány énekli majd. A köztudatban azonban Pancsoló kislány címmel került be.
A dal generációk ismert slágere, nem véletlen, hogy többen is előadták már. Az eddigi legnépszerűbb covert a Beatrice követte el, Feróék egy punk-rock nótává alakították. A Budapest Voices-nak azért volt adott, hogy az underground és rock átiratok világából kalandozzon egyet, és feldolgozza a dalt, mert a Palatinus Strandon léptek fel, és kézenfekvő volt egy kis bolondozás. Bár a koncert napján, a Strandok éjszakáján nem volt strandidő, az együttes koncertjét sokan a hullámmedencéből nézték. A Pancsoló kislány videója itt tekinthető meg, lentebb meg megnézhettek pár fotót is a buliról.

Szólj hozzá

Hírek Budapest Voices