Fülesbagoly

Stephen King-adaptációhoz írt filmzenét a Faith No More énekese

2017. augusztus 10. - matesas

Igazán testhezálló feladatot pipálhat ki Mike Patton, az experimentális és pszichedelikus elemekben bővelkedő muzsikák nagymestere. Patton egy hátborzongató Stephen King regény, az „1922” filmes adaptációjához írt filmzenét.

mike_1.jpg

Szeptemberben lesz az „1922” című pszicho-thriller bemutatója, a Netflixre készült film Stephen King 131 oldalas regényét viszi mozgóképre. A filmet az ausztrál Zak Hilditch rendezte, ő írta a forgatókönyvet is, a fiatal direktor 2014-ben a Cannes-i filmfesztiválra is eljutott „These Final Hours” című alkotásával.

De ami számunkra sokkal fontosabb és érdekesebb, az természetesen a nagyszerű és utánozhatatlan Mike Patton közreműködése. A Faith No More frontembere írta és játszotta fel a film zenéjét, el tudjuk képzelni, hogy - a témához mérten - mennyire sötét lesz az anyag. Patton már otthonosan mozog a filmzenék világában: a Ryan Gosling főszereplésével készült Túl a fenyvesen, vagy a Crank második része, a Magasfeszültség muzsikája is az ő nevéhez fűződik, mindkettő igen szerethető lemez.

Az „1922” egy feleségét meggyilkoló férfiről szól, akit egy idő után elkezd kísérteni az asszony szelleme. Patton egyébként meglehetősen aktív korszakát éli (mikor nem?), új hardcore zenekara, a Dead Cross a múlt héten adta ki debütáló albumát. Mi viszont most eddigi filmes munkáiból adunk egy kis ízelítőt.

Crank2 - Magasfeszültség:

 

Túl a fenyvesen:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4712733330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása