2017. aug 08.

41 éve felvett lemezt ad ki most Neil Young

írta: Bagolyhír
41 éve felvett lemezt ad ki most Neil Young

Neil Young kiadja Hitchhiker albumát, melyet még 1976-ban vettek fel egy nap alatt az Indigo Ranch Stúdióban. Az akusztikus album szeptember 8-án jelenik majd meg CD-n és bakeliten a Reprise kiadó támogatásával és tíz számot tartalmaz majd. Néhány közülük korábban már szerepelt különböző albumokon, például a Comes a Time-on vagy a Rust Never Sleeps-en. A címadó dal végleges változata pedig Young 2010-es Le Noise albumán volt először hallható.neil_young_lead_kep.jpg

- Eltöltöttem itt egy éjszakát Malibuban David-el és felvettünk kilenc szóló akusztikus dalt, befejeztük a kazettát és Hitchhiker-nek neveztem el - árulta el Neil Young.

Az albumon helyett kapott dalok eredeti felvételeit David Briggs készítette, aki hosszú évekig volt Young munkatársa, a felújított verziók pedig már John Hanlon utómunkáit jegyzik. A Hitchhiker olyan korai dalokat tartalmaz majd, mint a Pocahontas, a Powderfinger vagy Human Highway, de a rajongók számára mégis a Hawaii és a Give Me Strength lesz igazán izgalmas, melyek eddig soha nem jelentek még meg. A teljes dallistát a cikk végén olvashatjátok.

hitchhiker_cover.jpg

A napokban az énekes-dalszerző elárulta titkos tervét is, hogy mindezen felül, hatalmas online archívumot készül kiadni, melynek középpontjában az 1963 óta felvett zenéi lesznek, amelyekhez videofelvételeket, emlékeket és különböző érdekességeket is csatoltak.

- Úgy kell elképzelni mint egy virtuális gyűjtői kiadást nagyon-nagyon hosszú jegyzetekkel. - magyarázta.

Arról, hogy mikor is jelenik meg ez az online archívum, Young nem beszélt, hiszen bizonyára minden erejével a közelgő új album megjelenésére koncentrál.

 Hitchhiker számlista:

01 Pocahontas

02 Powderfinger

03 Captain Kennedy

04 Hawaii

05 Give Me Strength

06 Ride My Llama

07 Hitchhiker

08 Campaigner

09 Human Highway

10 The Old Country Waltz

Riona

Szólj hozzá

Hírek Neil Young