Fülesbagoly

41 éve felvett lemezt ad ki most Neil Young

2017. augusztus 08. - Bagolyhír

Neil Young kiadja Hitchhiker albumát, melyet még 1976-ban vettek fel egy nap alatt az Indigo Ranch Stúdióban. Az akusztikus album szeptember 8-án jelenik majd meg CD-n és bakeliten a Reprise kiadó támogatásával és tíz számot tartalmaz majd. Néhány közülük korábban már szerepelt különböző albumokon, például a Comes a Time-on vagy a Rust Never Sleeps-en. A címadó dal végleges változata pedig Young 2010-es Le Noise albumán volt először hallható.neil_young_lead_kep.jpg

- Eltöltöttem itt egy éjszakát Malibuban David-el és felvettünk kilenc szóló akusztikus dalt, befejeztük a kazettát és Hitchhiker-nek neveztem el - árulta el Neil Young.

Az albumon helyett kapott dalok eredeti felvételeit David Briggs készítette, aki hosszú évekig volt Young munkatársa, a felújított verziók pedig már John Hanlon utómunkáit jegyzik. A Hitchhiker olyan korai dalokat tartalmaz majd, mint a Pocahontas, a Powderfinger vagy Human Highway, de a rajongók számára mégis a Hawaii és a Give Me Strength lesz igazán izgalmas, melyek eddig soha nem jelentek még meg. A teljes dallistát a cikk végén olvashatjátok.

hitchhiker_cover.jpg

A napokban az énekes-dalszerző elárulta titkos tervét is, hogy mindezen felül, hatalmas online archívumot készül kiadni, melynek középpontjában az 1963 óta felvett zenéi lesznek, amelyekhez videofelvételeket, emlékeket és különböző érdekességeket is csatoltak.

- Úgy kell elképzelni mint egy virtuális gyűjtői kiadást nagyon-nagyon hosszú jegyzetekkel. - magyarázta.

Arról, hogy mikor is jelenik meg ez az online archívum, Young nem beszélt, hiszen bizonyára minden erejével a közelgő új album megjelenésére koncentrál.

 Hitchhiker számlista:

01 Pocahontas

02 Powderfinger

03 Captain Kennedy

04 Hawaii

05 Give Me Strength

06 Ride My Llama

07 Hitchhiker

08 Campaigner

09 Human Highway

10 The Old Country Waltz

Riona

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4712727856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása