2017. júl 28.

26 év után tért vissza a Guns N’ Roses a botrány városába

írta: matesas
26 év után tért vissza a Guns N’ Roses a botrány városába

Valaha a világ legveszélyesebb zenekaraként aposztrofálták a Guns N’ Rosest, a banda legdurvább botránya St. Louis városához fűződik, ahol Axlék koncertje zavargásokba torkollott. A Rózsák 26 év után visszatértek a tetthelyre, de ezúttal nem bűnöztek. axl_2.jpg

1991. július 2-án a Guns N’ Roses a Riverport Amphitheatre nevű helyen lépett fel, és az események drámai fordulatot vettek a Rocket Queen eljátszása közben. Axl Rose kiszúrt magának egy embert a közönségből, aki a bandát fényképezte, a frontember ettől iszonyú haragra gerjedt, beugrott a rajongók közé és ököllel esett neki a fotózó férfinek. Miután Axl visszakászálódott a színpadra, még beszólt a biztonsági őröknek, majd földhöz csapta a mikrofonját és az egész banda kíséretében levonult, a koncertnek ezzel lőttek. A feldühödött tömeg tört-zúzott, Axl ellen később eljárás is indult az eset miatt.

Nos, a Rózsák most visszatértek St. Louisba és egy jóval kellemesebb hangulatú koncerttel simították el a régi sérelmeket. A banda már a showt beharangozó plakátokon ironikusan emlékezett meg az emberöltővel ezelőtti eseményekről, a falragaszokon szerepelt a „Take That” felirat, amely tulajdonképpen egy idézet Axl verekedés előtti kiabálásából. A zenekart felkonferáló McBob is arról beszélt, hogy milyen emlékek kötik őket St. Louishoz. Axl pedig a bandatagok szokásos bemutatásakor Slash-t a bűntársának nevezte, akivel visszatértek a tetthelyre. Viszont a közönség vette a lapot, a Gunsnak pedig egy remek hangulatú showműsorral sikerült bűnbocsánatot nyernie.

Az 1991-es incidens:

És a békés visszatérés:

Szólj hozzá

Hírek Guns n Roses