Fülesbagoly

Tisztességes koncert egy kevésbé ijesztő Mansontól

2017. július 21. - NagySzabolcs

Na most vagy az van, hogy a szervezők kevésbé hittek a Marilyn Manson iránti nagy érdeklődésben, vagy csak extra jó fejek voltak, de kimondottan olcsó jegyeket állapítottak meg (6500-től 9500-ig, attól függően, hogy mikor vetted meg). Így aztán hamar telt ház lett.

manson_1.jpgFotó: Tomash Lobancev

Én magam az 1-es villamossal közelítettem meg az objektumot, és igen magas volt az 1 négyzetméterre jutó, éjfeketébe öltözött, kifestett rajongók száma. Ha volt is ellenőr, a járműre lépve biztosan visszacsúsztatta a karszalagját táskája legmélyebb pontjára.
Az estet a The Black Heart Rebellion nyitotta, és sajnos a Parknak nem volt olyan pontja, ahová el lehetett volna menekülni előle. Rémegyszerű gothic rockot nyomtak, de annyira egyszerűt, hogy az egyik "dalban" perceken át egy akkordot pengetett a gitáros. A legelfogadhatóbb magyarázat erre a minimalizmusra az, hogy valójában Manson roadjai muzsikáltak, és így lőtték be a motyót. És tegnap alakultak.

dsc_1954.JPG

Ahogy az várható volt, a shockrocker fellépésére megtelt a Budapest Park. A világ leghosszabb intója után, ami kb. 8 perc lehetett, megjelent a színpadon a csapat, és a nézőtérről okostelefon-erdő követte a főhős minden lépését. A cucc kiválóan szólt, és Manson is becsülettel tolta, még ha időnként samplerrel is szólt az ének. Az első csipkés tanga a harmadik szám alatt találta el, főhősünk vette a lapot, és magára húzta a fehérneműt. A legnagyobb problémám igazából a repertoárral volt, az Antichrist Superstar lemezt épp hogy érintette, inkább a középtempós slágerek sorjáztak. A legnagyobb ováció a Sweet Dreams-et fogadta, erre jól kitáncolhatták magukat az account managerek és a marketing asszisztensek, majd elhangozhatott  a "lőjünk még egy szelfit, aztán húzzunk inni". A nézőtér összetétele egyébként egészen változatos volt. Itt aztán bárkibe belefuthattál, 50-es, konszolidált pocakos fickóba, Manson-hasonmásokba, kislányát kísérő anyukába és 2 órával még az anyakönyvvezető előtt pityergő, frissen házasuló párba.

par.jpg
Manson 48 évesen is egy karizmatikus figura, akiről továbbra is elhihető az, amit mond és csinál, és ha még egy kicsit öregesen is, kevésbé ijesztően, de tisztességgel végigcsinálta a koncertet. A koncert úgy ért véget, mintha elvágták volna, semmi elköszönés, egyszerűen csak levonultak a színpadról. Ezt követően jött a hír, hogy szegény Chester Bennington elhunyt, így az emlékére berakott In the End című dalra vonulhatott el a közönség.

Setlist: Revelation (új dal), This Is the New Shit, mOBSCENE, The Dope Show, Great Big White World, No Reflection, instrumentális szám, Sweet Dreams, Disposable Teens, We Know Where You Live (új dal), Deep Six, The Beautiful People, SAY10, Tourniquet, Coma White

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8912678661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása