Fülesbagoly

Örömdobolás, vízi bábszínház és homokvárépítő bajnokság az Ütős Fesztiválon

2017. július 11. - Bagolyhír

Az ütős hangszerek legnagyobb hazai seregszemléjét, a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivált július 28. és 30. között rendezik meg a tavalyi helyszín, Velence helyett ezúttal Agárdon.

utos.jpg

A témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Ölvedi Gábor művészeti vezető elmondta, hogy nagy sikere volt a tavalyi rendezvényüknek, hiszen az esti koncertek mintegy háromezer ember előtt zajlottak. Idén az agárdi szabad strandon várják a zeneszerető közönséget, mert vándorfesztivállá alakulnak és a tervek szerint "körbejárják" a következő években a Velencei-tavat - tette hozzá. Közölte, hogy ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, ezért kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a zenélésekbe és a különböző zenés játékokba. Napközben gyermekeknek szóló zenei koncertek, interaktív mesejátékok és többféle vízi és szárazföldi sport várja a családokat.
Pethes Adrienn főszervező hangsúlyozta, hogy az esti nagyszínpadi produkciók után a tóparton örömdobolás zárja az estéket sok ütőhangszeres zenész közreműködésével. Új elem lesz a beat box (szájdobolás), bárkinek lehetősége nyílik megmutatni tudását.
Szintén újdonság lesz a haka táncbajnokság, amelyre bármilyen összetételű csapatok nevezhetnek és megmutathatják jártasságukat a tradicionális maori harci táncban.
A tervek szerint pénteken lép fel a Meszecsinka együttes, amely pszichedelikus alapú, sok zenei stílust és hét nyelven előadott (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab) éneket ötvöz a színpadon. A tavalyi év után ismét fellépnek az ősi magyar és keleties hangokat és ritmusokat megszólaltató Kurul dobosok. A napot a Kongattack zárja: a formáció világkörüli utazásra viszi a nézőket, a dobokat elektronikus zenével megtámogatva. Szombaton zenél a máltai Tribali zenekar, amely a nemzetközi spirituális műfaj egyik jeles képviselője és sok esetben világzenét ötvöz rockzenével. A több ezer éves keleti kultúrát és japán dobművészetet eleveníti majd fel a színpadon az Ataru Taiko dobszínházi formáció. Szintén szombaton ad koncertet a G-Base, amely Kiss G. László dzsessz-világzenei formációja és két basszusgitárral, dobbal, didgeridoo-val és énekkel szerepelnek majd. A DaWhy együttes a keleti, balkáni, elektro, techno és metál zenéket értelmezi újra koncertjében. A zenei előadások mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket. Lesz tűzönjárás, tózene, afro tánctanítás, mesejurta, Gubás Gabi zenés mesejáték előadása, vízi bábszínház, homokvárépítő bajnokság, strandrögbi, sárkányhajózás.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9912656399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása