Fülesbagoly

Így szólt 1988-ban a fapados Nirvana

2017. július 08. - matesas

Egy különleges, majdnem 30 éves felvétel került elő a Nirvana hőskorából. Olyannyira hőskor, hogy még nem is Nirvanának hívták az együttest, a banda Ted Ed Fred néven zúz az alább látható 17 percnyi videón.ted.png

A Nirvana mindent vivő lemeze, a Nevermind 1991 szeptemberében jelent meg, az album pillanatok alatt a világzene tetejére repítette a seattle-i srácokat, a banda azóta is a rocktörténelem kitörölhetetlen fejezete. Hogy 1988. január 24-én mennyien ismerhették a zenekart? Hányan tudhattak Kurt Cobainék létezéséről? Tízes, esetleg százas nagyságrendekre tippelnénk, a Nirvana nevet pedig egészen pontosan nulla ember emlegethette velük kapcsolatban, tekintve, hogy a manapság már igencsak furcsán ható Ted Ed Fred néven futottak. A dobok mögött ezúttal Dale Crover, a Melvins ütőembere foglalt helyet. Furcsa belegondolni, hogy Kurt Cobain nincs még 21 éves ezen a felvételen, igaz, sajnos ő már csak hat esztendőt engedélyezett magának ezután. A videó egy elektronikai boltban készült, az If you must és a Bleachen szereplő Paper cuts című dalokat adják elő. Kuriózum a javából, íme: 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4512648877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsontra Volta 2017.07.09. 21:36:13

Azért ez még eléggé nem Nirvana, Kurt még kurvára nem találta a helyét, Krist egy átlagos középiskolai hobbiegyüttes basszerének a szintjét karcolta alulról Dale Crover pedig azóta is a középszerűnél hajszálnyival gyengébb, de legalább megbízható dobos szerepét játssza a mai napig. Szerintem a Nirvana attól a ponttól Nirvana, amikor bevették a dobok mögé Dave Grohlt .
süti beállítások módosítása