Fülesbagoly

Brutálisan jól szól a pszichedelikus japán sludge metal

2017. június 28. - matesas

A japán kultzenekar, a Boris a banda fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a július elején megjelenő új nagylemezzel, amelyről immáron két szám is ismert. A dalok az együttestől már megszokott kísérletezős, stílusvegyítő alkotások, és bitang jól szólnak.

boris.jpg

A Boris egy japán experimentális rockot játszó zenekar, a társaság 1992-ben alakult Tokióban, az együttes összetétele a mai napig változatlan, a triót Atsuo (dob, ének), Takeshi (basszusgitár, ének) és Wata (gitár, ének) alkotja. Borisék zenei kötődéseit a leginkább a névválasztásuk jellemzi, a zenekar az 1991-es Melvins album, a Bullhead egyik daláról kapta a nevét. A Boris első nagylemeze 1996-ban jelent meg, azonban Takeshiék igen termékenyek, a július 14-én megjelenő, Dear című albumuk lesz a 25. korongjuk.

A lemezről májusban már megismerhettük az Absolutego című szerzeményt, most pedig itt egy új szám, a lassan, komoran hömpölygő Memento Mori. A stílus valahol a sludge metal és a pszichedelikus rock határain egyensúlyoz, vastag gitárral, lebegős énektémákkal megfűszerezve, mi most mindkét tételt megmutatjuk nektek.

Boris - Memento Mori:

Boris - Absolutego:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2212626083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása