Fülesbagoly

A 10 legjobb dal Chris Cornelltől

2017. május 27. - matesas

Az 52 évesen tragikus körülmények között elhunyt Chris Cornelltől Los Angelesben, a Hollywood Forever temetőben vettek végső búcsút hozzátartozói, barátsai, rajongói, valamint a film-és zeneipar sok-sok híressége. Mi tíz legjob dalával búcsúzunk tőle.

 chris_cornell_2015.jpg

Chris Cornell, a seattle-i grunge mozgalom egyik meghatározó alakja volt, és ha cinikusan fogalmaznánk, úgy is mondhatnánk, hogy stílusosan hagyta itt a földi siralomvölgyet. A garázsrock nagy ötöséből már csak Eddie Vedder él, a többiek közül – Cobain, Staley, Weiland és most már Cornell – senki sem természetes halállal távozott az élők sorából. Ez persze korántsem stílusosság, sokkal inkább valamiféle kísértő tragédia, amely talán előre volt kódolva a hasonlóan önpusztító életmódot folytató, depresszív művészek génjeibe.

Cornell halála sokkolta a pályatársakat, a temetésén a rockzene számos kiválósága jelent meg, személyesen búcsúzott tőle többek között Jimmy Page, Dave Navarro, Krist Novoselic, Billy Idol, Tom Morello, Mike Bordin, Chester Bennington, és persze soundgardenes zenésztársai is. A mozi világából Brad Pitt, Pharrell Williams, James Franco, Christian Bale is megjelent a temetésen, ahol a gyásszertartás után a rajongók is leróhatták kegyeletüket.

Képgaléria a temetésről

 

A Fülesbagoly összeállította a maga szubjektív top 10-es listáját Chris Cornell legjobb dalaiból. Egy ekkora életmű esetében nyilvánvalóan képtelenség igazságos módon válogatni, arra törekedtünk, hogy ne csak a soundgardenes alkotásokat vegyük figyelembe, hiszen Cornellhez kiváló dalok sokasága kapcsolódik az anyazenekaron kívüli pályafutásában is. Íme, hallgassátok szeretettel, nyugodj békében Chris!

10. Audioslave – Like a Stone (2002, Audioslave):

9. Soundgarden – Rusty Cage (1991, Badmotorfinger):

8. Audioslave – Show Me How To Live (2002, Audioslave):

7. Chris Cornell – You Know My Name (2007, Casino Royale Soundtrack):

6. Soundgarden – Spoonman (1994, Superunknown):

5. Audioslave – Cochise (2002, Audioslave):

4. Soundgarden – Black Hole Sun (1994, Superunknown):

3. Soundgarden – Fell On Black Days (1994, Superunknown):

2. Temple Of The Dog – Hunger Strike (1991, Temple Of The Dog):

1.      Soundgarden – Jesus Christ Pose (1991, Badmotorfinger):

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr612545049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása