Fülesbagoly

Musicalt készít az Újszínház a Nemzet Csótányáról

2017. május 17. - matesas

A 70-es években aligha gondolta Nagy Feró, hogy valaha musical készülhet a Beatricéről, a frontember valószínűleg annak is örült, ha sikerült valahová leszervezni egy koncertet. Most megtörténik a korábban elképzelhetetlen: színpadon elevenedik meg a Ricse története.

 ricse.jpg

Nem sok hazai zenekar dicsekedhet vele, hogy a történetét játékfilm vagy színdarab dolgozza fel, momentán csak a Made in Hungária ugrik be, amely ugyebár Fenyő Mikiék dicső pályafutásának állított emléket. Most azonban a Fülesbagoly megtudta: a 2017-2018-as évadban az Újszínház színpadán a Beatrice történetét bemutató musicalt tűznek műsorra.

– Évek óta terveztük, most megvalósítjuk - mondta a bagolynak Bata Zsuzsanna, az Újszínház sajtófőnöke. – Nagy Feró és az ikonikus Beatrice együttes története megelevenedik a színpadon. A musical szereposztása mindeddig titkos volt, ám a jövőheti évadismertetőn eláruljuk, kik formálják meg a színpadon a botrányoktól korántsem mentes zenekar tagjait - tette hozzá Bata Zsuzsanna.

További részleteket egyelőre ugyan nem tudhatunk a musicalről, annyi azonban bizonyos: a Beatrice elegendő muníciót nyújthat az alkotóknak. Az 1969-ben alakult zenekart hol szerették, hol gyűlölték, a rendszerváltás előtt semmiképp sem voltak a hatalom kedvencei. Különösen a 70-es évek vége volt forró a Ricse számára, ekkor több megyéből kitiltották őket, az állambiztonsági szervek pedig folyamatosan zaklatták Feróékat. Vadabbnál vadabb álhírek keringtek róluk, ők voltak a „csirkeledarálós” zenekar, a szárnyas ilyetén módon való elpusztításából persze egy szó sem volt igaz. A Ricse 1981-ben fel is oszlott, hat esztendőt kellett várni az újjáalkulásra. Ezután viszont a legsikeresebb korszakuk következett, az 1991-es Utálom az egész XX. századot című második lemezük 40 héten keresztül szerepelt a Mahasz lemezeladási toplistáján, és az első helyre is feljutott. Pillanatnyilag „Nagy Feró és a Beatrice” néven létezik az együttes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr812512297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2017.05.17. 20:25:02

Úgy tudom mint színpadi kelléket, poénból felvitt egy csirkét Feró a színpadra. A közönség meg folyton skandálta, hogy csirkét csirkét. Feró sem hitte volna hogy ez lesz a kimenetel, de egy idő után eleget tett a kérésüknek. Miután bedobta a közönség közé, az emberek elkapták jobbról balról és a fizika törvényeinek engedelmeskedve szinte semeddig sem tartott ki a csirke szakítószilárdsága. Így akaratlanul lett széttépve.

unknownymus 2017.05.18. 19:00:56

@Slepy:

A sztori igaz, csak a zenekar nem stimmel. A CPG koncertjén történt meg ez 1982. március 5-én, amikor a Ricse már nem is létezett.
süti beállítások módosítása