Fülesbagoly

Ezt hívják szívzenének!

2017. május 13. - Bagolyhír
A Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjében szerelmesedtünk bele végleg a székelyföldi Eztán Együttesbe, mert érzelmekkel felfűtve és másokhoz képes eltérő megvilágításban adnak elő népdalokat. Most kijöttek egy újabb felvétellel, hallgassátok!
bhm_9383.jpg
Fotó: Buzás Tamás

- Ez két jobbágytelki népdal Bartók 1914-es, itteni (marosszéki) gyűjtéséből - tudtuk meg Ila Gábortól, a zenekar billentyűsétől. - A múlt héten egyik délelőtt a szokásos felállásban beültünk a Marosvásárhelyi Rádió III-as stúdiójába, és mindenféle trükközés nélkül eljátszottuk, hogyan halljuk ma mi ezeket. Reméljük másnak sem  lesz idegen ez a zene... ;) 

Ha már lúd, legyen kövér: ajánljunk egy másik dalt is tőlük, nálunk ez mindent visz, Doberdó a címe, és szívbemarkoló népdal, ami egy felzaklató, atmoszférikus filmzenébe torkollik, itt tudjátok meghallgatni.
Az Eztán Együttes nemrég alakult, egyelőre szárnyait bontogatja, mondjuk ezek már most sasszárnyak. A Fülesbagoly Tehetségkutatón két különdíjat nyertek, így szeptember 15-én a Kowalsky meg a Vega előtt muzsikálnak Martonvásáron, a Magyar Népdal Napja rendezvény nulladik napján, majd október elején a Budapest Music Expón zenélnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7212503197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása