Fülesbagoly

Költözik a budapesti Dream Theater-koncert

2017. május 03. - Bagolyhír

A Tüskecsarnokban lesz a május 10-i budapesti Dream Theater-koncert, a helyszínt a megnövekedett ülőhely igény minél jobb kiszolgálása érdekében tették át a BOK (korábban Syma) Csarnokból.

dream-theater-2017.jpg

A megváltott jegyek érvényesek - közölte a szervező Concerto Music szerdán az MTI-vel. A progresszív metálzene egyik legjobb képviselője, az amerikai Dream Theater idei európai turnéja keretében lép fel május 10-én a fővárosban és teljes egészében eljátssza 25 évvel ezelőtt megjelent (második) albumát, az Images and Wordsöt. A háromórás műsorban a közönségkedvenc dalok is helyet kapnak. Az 1985-ben alakult csapat történetében mérföldkő volt az Images and Words elkészítése, hiszen az 1988-as debütáló anyag, a When Dream and Day Unite után, amely nem hozta meg a várt áttörést, kiadót és énekest is váltottak, a frontember Charlie Dominici helyett a kanadai James LaBrie lett. Az Images and Wordsön található a Dream Theater első nagy slágere, a Pull Me Under.
A Dream Theater európai turnéja január 30-án Rómában indult. A progrock zenekarban, amely eddig világszerte mintegy 15 millió albumot adott el, mára két alapító tag maradt, John Petrucci gitáros mellett John Myung basszusgitáros. Mellettük James LaBrie énekel, Jordan Rudess játszik billentyűs hangszereken, Mike Mangini pedig dobol. Az együttes a tagok kimagasló technikai tudásáról, többtételes dalszerkezeteiről, valamint erőteljes koncertjeiről ismert.
A zenekar eddig kilenc alkalommal játszott Magyarországon: először 1998-ban, legutóbb 2015-ben a Barba Negra Trackben. A Dream Theater legutóbbi (dupla) stúdióalbuma, a The Astonishing tavaly jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4012477007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása