2017. ápr 29.

The Exploited: punk-buli egy punk fotós szemével

írta: Bagolyhír
The Exploited: punk-buli egy punk fotós szemével

A legendás The Exploited felemás hangulatú koncertet adott a Dürer kertben. A beteg frontember, Wattie pótolhatatlan, ugyanakkor a többiek becsülettel odatették magukat. Egy ilyen buli az értő fotográfusnak is igazi csemege.

_dsf2756.jpg

Aknay Csaba a The Orbital Strangers Project fotográfiai alkotópáros és a SMRGL  punkzenekar tagja zseniális fekete-fehér képeket készített a The Exploited buliján. Csaba volt olyan rendes, és a Fülesbagoly rendelkezésére bocsátotta a felvételeket amelyek láttán kissé olyan érzés fogja el az embert, mintha egy időutazáson venne részt, és visszarepülne mondjuk a 70-es évek végére az Egyesült Királyságba, vagy a rendszerváltás előtti Budapest kultikus, már rég nem létező punktanyájára, a Fekete Lyukba.
Ez azonban a XXI. század, és a Dürer kert, és úgy tűnik, a punkokat semmi sem pusztíthatja el. Még egy kis szívinfarktus sem. Bár a Belgiumban kórházba szállított Wattie nem tudta folytatni az Exploited-turnét, társainak meghagyta, hogy nélküle is csinálják végig a bulit. Így aztán a budapesti koncert sem maradt el, a nem kisebb punklegenda, a The Casualties után állt színpadra a The Exploited, és egy 15 dalból álló műsorral mozgatták meg a közönségüket. Wattie helyett hol az Exploited basszerja, hol a Casualties gitárosa énekelt, a közönség elégedetlenebb fele szerint ez így olyan volt, mint egy karaoke-show, a másik fele azonban így is önfeledten pogózott az olyan örökzöldekre, mint a Fuck the System, a Sex & Violence, vagy a Punks Not Dead.
Miközben a tarajok sűrűn szelték a levegőt, Aknay Csaba a hangulatképeket készített, amelyek beszédesebbek minden szónál. Egyébként aki az Orbital Stranger alkotópáros további munkáira is kíváncsi, annak melegen ajánljuk a duó első kiállítását, amely május 11-én 18.00-kor nyílik a Bródy Studiosban.
Szólj hozzá

Koncertek Aknay Csaba Exploited