Fülesbagoly

Élőben varázsol a Shaibo

2017. április 27. - Bagolyhír

Az egyik legizgalmasabb friss hazai formáció, a Shaibo muzsikál holnap a Brody Studios-ban. A jazzes, soulos popban otthonosan mozgó együttes fiatal, de igen kreatív zenészekből áll, Szigeti Zsófia énekesnő meg az egészet megkoronázza angyali hangjával.

shaibo.jpgFotó: Komróczki Diána

A Shaibo 22 órakor kezd holnap a Brody Studios-ban. Egy szám erejéig fellép velük a slam poetry-s körökből már ismert Kemény Zsófi. Ő írt magyar nyelvű átiratot a Be Still My Soul c. számukhoz, ám a közreműködés formája meglepetés. Az este folyamán fellép előttük Stahl Barbi és Havai Gábor duója, utánunk pedig Christopher Waver. A belépés ingyenes.

A bő egy éve alakult Shaibot négy fiatal, de profi zenész alkotja. Amellett, hogy több regiszterből táplálkozó, kifinomult jazzes-soulos popzenét játszanak, egy olyan kollektíva, akiknél a zenekar tagjai közt cirkuláló pozitív energia menthetetlenül átragad a közönségre. Összehasonlíthatatlan, egyedi hangzásvilágukban az alkotói flow kapja a legnagyobb szerepet. 2015 végén jött a zenekaralapítás ötlete Szigeti Zsófia énekesnő részéről, aki konzis diákként értelmetlennek érezte mindennapjait egy saját csapat nélkül. Ekkor csapódott hozzá két korábbi zeneiskolai társa, Klausz Ádám dobos és Nyitrai Péter basszusgitáros. Utóbbival azóta is közösen szerzik a dalokat. Hozzájuk csatlakozott később a zenész körökben már szintén ismert Cseh Péter gitáros is. A csapat a Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjében is zenélt, különdíjjal távozott, mi is itt láttuk őket először. Ez alapján mondjuk, hogy Táborszky Bence trombitás játékára is érdemes odafigyelni, igen tetszetős.

A Shaibonál rögtön termékeny munkafolyamat vette kezdetét, amelynek első állomása egy nyári alkotói tábor volt. A világ zajától elvonulva írták meg első, Corralium című EP-jüket, és azóta is folyamatosan ontják magukból az új dalokat, így szinte minden koncertre jut egy meglepetés. Remélhetőleg holnap is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1812458899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása