Fülesbagoly

Kölyök nyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót

2017. április 23. - Bagolyhír

Rendkívüli izgalmakat tartogatott és fantasztikus muzsikákkal zajlott le tegnap a Fülesbagoly Tehetségkutató döntője. A 10 együttes közül a szakmai zsűri a Kölyök nevű egyszemélyes zenekarnak ítélte a fődíjat. Második helyen végzett a Baron Mantis, a dobogó alsó fokára Szipka-loops állhatott.

bhm_8918.jpg

A nyertes Kölyök (Fotó: Buzás Tamás)

A Fülesbagoly Tehetségkutatót még januárban hirdették meg a szervezők, és magyarországi illetve határon túli magyar, lemezkiadói és országos rádiós játszással nem rendelkező, a könnyűzene bármely stílusában muzsikáló együttesek illetve előadók jelentkezését várták. Rendkívül sokan neveztek be a versenyre, összesen 151 produkció küldött be hanganyagot. Ezeket előzsűrizték, és így alakult ki a döntős mezőny. A fináléban 10 zenekar mutathathatta be élőben tudását, mindenki 20 perces minikoncerttel.
A szakmai zsűri (Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa zenész) négy szempont szerint pontozta a produkciókat: hangszeres tudás, dalszövegek, egyediség, összkép. Ezekből álltak össze a végső pontszámok.
A Fülesbagoly Tehetségkutatót Kölyök, azaz Nemes Gábor nyerte. A pécsi fiatalember egyszemélyes zenekarként egy fantasztikus performansz-koncertet adott, ehhez segítségére voltak a loop-pedálok. A fellépés során kiderült, hogy kiváló énekes, gitáros és beat-boxos, továbbá a didgeridoo-t is mesterien használja. Nyereményei többek közt a Campus Fesztiválon való fellépés, kislemez készítése a Supersize Recording Stúdióban, 5 millió forint értékű sajtómegjelenés, kampány a Zeneszöveg.hu oldalon, egészoldalas interjú a Rockstar Magazinban, illetve fellépés az Öröm a zene döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.
Második helyen végzett a Baron Mantis. A rockduó hatalmas energiával zúzta le a koncertjét. Az értékes sajtómegjelenések mellett Süli András felajánlott nekik egy Campus Fesztiválos fellépést.
A verseny bronzérmese Szipka-loops lett, aki szintén egyszemélyben örvendeztette meg a közönséget egy lenyűgöző bass/loops/hip-hop előadással. A sajtófelületek mellett ő kapta az Újfalusi Gábor-díjat, mint legjobb zenész, mivel a jazzkonzis fiú remekül játszott basszusgitárján. Övé lett az Audio-Technica fejhallgató is.
A különdíjak is mind gazdára találtak: az Eztán muzsikál majd szeptember 15-én a Magyar Népdal Napján (ők Andrásik Remo által meghívást kaptak a Budapest Music Expóra is), Kölyök lép fel a Kowalsky meg a Vega előtt, a Nagy Zsófi and her Band zenélhet a Hiperkarmával, a Phrenia zúzhat a Road előtt, és a Shaibo nyerte a 2 hetes Fülesbagoly blogos bannerkampányt. Minden döntős zenekar kapott úgynevezett Rövid-díjat, azaz egy-egy Fülesbagoly Pálinkát a Szőke Farkas Kft. felajánlásával.
A díjkiosztó után a FISH! zenekar lépett színpadra, és egy igen meggyőző stand-up comedy rock show-val zárták az estét. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program Támogatásával jött létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7612447451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása