Fülesbagoly

Életjelet ad a Napra

2017. április 05. - Bagolyhír

Két izgalmas estje is vár Both Miklósra áprilisban. Egyrészt az ukrán népzenei gyűjtéséből válogat az Ukrán Kulturális Központban, majd a Naprával is fellép végre az A38 Hajón.

napra_bothmiklos_1_1.jpg

Both Miklóst a hétköznapi tévénézők A Dal zsűrijéből ismerhetik, a zeneszeretők meg ötmillió helyről. Talán már ő maga sem tudja felsorolni, milyen zenei projektekben vett részt az elmúlt években. Az biztos, hogy élete a zene, és e szenvedélyének nincs határa. Március közepén például Bejrútból jelentkezett be, amiben nincs sok meglepő, lévén, hogy zenegyűjtései során bejárta már a fél világot. Libanon fővárosában az AMAR Foundation of Arab Music Archiving & Research vendége volt. Tőle tudjuk: ez egy pár ember által fenntartott alapítvány, többek között kb. 13.000 hanghordozót birtokol az 1900-1930-as évekből. Ezen felvételek restaurálásával, digitalizálásával és rendszerezésével foglalkoznak.

Both Miklós tavaly sok időt töltött Ukrajnában, ahol népzenei gyűjtést folytatott. Április 7-én, pénteken Terézvárosban, az Ukrán Kulturális Központ tart előadást a témában. Április 19-én pedig zseniális folkrock zenekarával, a Naprával koncertezik az A38 Hajón. Ideje volt már.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9412403705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása