Fülesbagoly

Búcsúzik Harcsa Veronika a Bin-Jiptől

2017. március 27. - Bagolyhír

Utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Bin-Jip március 31-én az újbudai A38 hajón. A kísérleti elektronikus zenét játszó formációtól két alapító tag, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint elbúcsúzik.

bin-jip_glodi_balazs3.jpg

Fotó: Glódi Balázs

A Bin-Jipben a ritmusokért, a hangmintákért és a scratch-ért felelős Andrew J (Józsa András) 2009 óta dolgozik együtt Harcsa Veronika énekessel és Gyémánt Bálint gitárossal, akik a jövőben egyéb projektjeikre fognak fókuszálni - szerepel a szervezők közleményében. Mint írták, Andrew J a március 31-i teltházas koncertet követően a Bin-Jipet Kaltenecker Zsolt billentyűs alapító taggal (ő 2012-ig játszott a formációban) és Lantos Zoltán hegedűssel viszi tovább különleges vendégénekesek közreműködésével, akiknek a kiléte hamarosan nyilvánosságra kerül.
A 2010 óta aktívan koncertező Bin-Jip alternatív elektronikus zenét játszik trip-hoppal, rockkal, technóval fűszerezve. Az elmúlt öt évben Harcsa Veronika énekes-dalszövegíró, Gyémánt Bálint gitáros és Andrew J zenei producer közösen írta a dalokat. Utóbbi a koncerteken a zenei alapokat, a hangminták többségét élőben keveri, így a változó instrumentális dj-alap nagy szabadságot adott Veronikának és Bálintnak, akik improvizációval és dzsesszelemekkel tették egyedivé a megszólalást. A Bin-Jip Enter című bemutatkozó lemeze 2010 őszén jelent meg Magyarországon és Japánban; az anyag a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte. A zenekar 2013-ban dupla koncertet adott a budapesti Planetáriumban, ahol a Kiégő Izzók vizuális csapata térhatású animációkkal vetítette be a teljes kupolát. Az estről Blu-ray és DVD kiadvány is készült. 2014 decemberében jelent meg a második, Heavy című album, amelynek bemutatóját a Művészetek Palotájában tartották Erik Truffaz világhírű svájci-francia trombitás vendégszereplésével. Az együttes Noway Boy című dalához készült élő felvételt két évvel ezelőtt a hónap videójának választotta a BalconyTV New York-i szerkesztőinek csapata. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2412375339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása