Fülesbagoly

Ismét odacsap a Tomahawk

2017. március 24. - matesas

Sokat sejtető fotót posztolt az Instagramon az amerikai szupercsapat, a Tomahawk szerzőpárosa. John Stanier dobos és Duane Denison gitáros egy stúdióban ücsörög, alighanem a banda ötödik lemeze forr a kondérban.

tomahawk.jpg

2013 januárjában jelent meg a Tomahawk utolsó lemeze, az Oddfellows, és akárcsak a zenekar addigi munkái, ez az album is egy kerek, minden ízében egyedi hangzású remekmű. Ezen persze nem is nagyon csodálkozhatunk, hiszen a Tomahawkot négy zseniális zenész alkotja, a Helmetből ismert John Stanier dobos, a The Jesus Lizard gitárosa, Duane Denison, a Mr. Bungle fantasztikus basszerese, Trevor Dunn és persze a kaméleonember, a géniusz, aki nem más, mint Mike Patton énekes. A projekthalmozó frontember kritikájaként néha elhangzik, hogy előbb-utóbb minden zenekarát a saját képére formálja, de a Tomahawk korántsem elsősorban róla szól, a banda motorja, esze Denison, Patton többnyire kész anyagból dolgozik, a szöveget, az énektémákat és a samplereket már a kész zenéhez alkotja meg. A Tomahawk eddigi albumaira jellemző, hogy mindig felmutatnak valami újat az előzőhöz képest, egyik lemez sem hasonlít a másikra, a sorból legfőképpen az Anonymous lóg ki, amely egy pszichedelikus, indián zenei motívumokra épülő utazás.

 

tomahawk.png

Stanier és Denison közös fotója bizakodásra ad okot. A felvételt egy Nashville-i stúdióban lőtték, a képaláírás pedig a következő: „T******K?” Ez alapján nem sok kétségünk lehet afelől, hogy az új lemez munkálatai megkezdődtek, már csak az a kérdés, hogy a Dead Cross-szal nagy dobásra készülő Pattonnak mikor lesz ideje elhajítani a fejszét.

A Tomahawk 2013-as lemeze, az Oddfellows:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1512367335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása