Fülesbagoly

Virtuóz apja nyomdokaiba lépett a Slipknot dobosa

2017. március 08. - matesas

Egyikük hófehér öltönyt és csokornyakkendőt visel, a tökéletes elegancia megtestesítője. Másikuk haja csatakokban lóg, arcát szörnymaszk takarja. Első ránézésre nem is lehetnének különbözőbbek - pedig mindkettőjüket Weinbergnek hívják.

max-weinberg-jay-weinberg1.jpg

Joey Jordison kiválása után Jay Weiberg ült a dobokhoz a Slipknotban, s bár a rajongók kezdetben nehezen emésztették a tagcserét, Weinberg hibátlanul pótolja elődjét, s ma már nem sokan hiányolják az új zenekarokkal játszó Joeyt.

Jay Weinberg tehát remekül bevált, és nem is csodálkozhatunk igazán a 27 éves fiatalember képességein, hiszen volt kitől örökölnie a dobtudást. Édesapja ugyanis nem más, mint Max Weinberg, a kiváló dobos, aki többek között Bruce Springsteennel zenélt, de Conan O’Brien műsoraiban is rendszeresen ő vezette a show zenekarát. Az idősebbik Weinberg nemrég interjút adott a Rolling Stone magazinnak, ebben elragadtatással beszélt fiáról.

– Jay egy hihetetlenül jó dobos, többször jelölték az év metal-dobosa címre, a zenéje intenzív és komplikált. Magától tanult meg dobolni, gyakran figyelem őt közelről, és néha nem értem, hogyan képes bizonyos dolgokra - mesélte büszkén Weinberg-apuka.

A legnagyobb videómegosztó oldalon egyébként van olyan felvétel, amelyen közösen dobolnak, a 2009-ben készült videót meg is mutatjuk, mint ahogyan azt is, mire képes külön-külön a két Weinberg.

Apa és fia közös előadása 2009-ben:

Jay Weinberg dobszóló - Slipknot:

Max Weinberg rövidke dobszólója 2013-ból:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4512322745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása